TSC bekert verder na winst op ZIGO

Foto: TSC

Het eerste van TSC speelde afgelopen weekend uit tegen ZIGO in Tilburg. Het wedstrijdverslag is geschreven door Henk Jansen.

ZIGO Tilburg – TSC

Zondagmiddag reisde TSC af naar Tilburg, waar ze enkele jaren geleden een kans op het kampioenschap misten. Die herinnering motiveerde TSC om sportieve revanche te nemen, en dit keer lukte dat. Ondanks het feit dat ZIGO momenteel in de 3e klasse speelt en TSC vandaag met alle wisselspelers in de basis begon, keerden ze met de overwinning terug naar Oosterhout. Het was een niet al te boeiende voetbalwedstrijd waar de toeschouwers niet echt van konden genieten. Beide teams leken hun krachten te sparen voor de competitie, waar punten van vitaal belang zijn.

Strafschoppen

Er waren enkele kansen over en weer, en ZIGO wist kort voor de rust de score te openen met 1-0. Na de pauze zagen we een vergelijkbaar spelbeeld, waarbij Beer Groeneveld namens TSC de 1-1 op het scorebord bracht. Toen de reguliere 90 minuten voorbij waren, moesten de amateurs strafschoppen nemen. TSC deed dat kalm en beheerst en schoot alle 5 penalty’s raak. ZIGO, daarentegen, leek last te hebben van zenuwen en slaagde er slechts in om 3 strafschoppen te benutten.

Be Ready

TSC gaat dus door naar de volgende ronde en heeft een goede kans om daar Be Ready te ontmoeten, getraind door de voormalige jeugdtrainer van TSC, Angelo Ernst uit Hank. Be Ready heeft haar wedstrijd bij VV Oosterhout gewonnen en zou daardoor de volgende tegenstander kunnen zijn.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen