VV Oosterhout kopje onder tegen tien Hankenaren

Dit weekend speelde VV Oosterhout thuis tegen Be Ready uit Hank. Het wedstrijdverslag is geschreven door Ad Looijmans.

VV Oosterhout –  Be Ready Hank

In de bekerwedstrijd op zondag tegen Be Ready uit Hank, liet VV Oosterhout vanaf het eerste fluitsignaal merken dat ze geen gemakkelijke middag tegemoet gingen. De bezoekers uit Hank toonden onbevangenheid en vastberadenheid in hun spel. VV Oosterhout had de laatste twee wedstrijden verloren en leek zoekende naar de juiste aanpak om Be Ready te verslaan. Na 105 minuten voetballen stond de stand op 2-2, maar Be Ready won de penaltyreeks met 3-4 en stuurde Oosterhout uit de beker.

Eerste helft

Het begin van de eerste helft was voor Be Ready en al in de 4 de minuut had de stand 0-1 kunnen zijn van Eerd kreeg echter zijn voet niet tegen de bal. In de 16 de en 18 de minuut 2 kansen op rij voor VV Oosterhout. Eerst een goede inzet van Diae zijn schot werd gekeerd Swanen. Dezelfde Swanen keerde even later ook de inzet van Danny.

Tweede helft

In de tweede helft begon VV Oosterhout beter te spelen. In de 56 ste minuut werd Danny Hoefnagels onreglementair ten val gebracht in de 16 meter van Be Ready. De assistent van Be Ready maakte echter bezwaar en Zuykerbuyk nam dit over en gaf vrije trap op de rand 16 meter. Wel een rode kaart voor le Rutte van Be Ready. In de 67 ste minuut was het wel raak voor Danny en schoot hij VV Oosterhout op voorsprong. In de 80 ste minuut een overtreding op een Hankenaar en de penalty werd onberispelijk ingeschoten 1-1. In de 97 ste minuut een blunder van Swanen. Een afstandsschot van Kazim frommelde de keeper van Be Ready in zijn eigen doel 2-1. In de allerlaatste seconde van de 105 minuten speeltijd toch nog de 2-2 voor Be Ready. In de penaltyreeks was de ploeg uit Hank te sterk voor VV Oosterhout en bekert Be Ready terecht verder.