Drie judogrootmeesters bij achtste editie Busen Kata Stage

Foto: Bliemer Arashi Sport

Afgelopen zaterdag organiseerde Bliemer Arashi Sport voor de achtste keer de Busen Kata Stage met drie Judo grootmeesters.

Busen Kata Stage

De 8e editie van de Busen Kata stage trok 25 enthousiastelingen die speciaal voor deze geavanceerde vorm van judo waren gekomen. De deelnemers varieerden van bruine banden tot zwarte banden van de 6e dan! Zij kregen les van maar liefst drie judogrootmeesters: Ferry van Dijk (7e dan) uit Breda, Ruud Oostlander (5e dan) uit Rotterdam, en Rinus Bliemer, de organisator van Arashi. Rinus speelde een rol bij het succesvolle examen van Thijs van Dongen en overhandigde hem de zeldzame rood-witte band, die slechts enkelen tot nu toe hebben ontvangen.

Ju no kata

Na de inleiding met valtechnieken, spanningsoefeningen en flexibiliteitsoefeningen begon men met de ‘Ju no kata’, ook wel bekend als het kata van het weerstandsloze of het kata van de panter. Dit kata vertoont overeenkomsten met Tai Chi-vormen en omvat judotechnieken voor aanval en verdediging die zonder weerstand worden uitgevoerd. Hoewel het in principe door iedereen kan worden beoefend, geldt het als exameneis voor judoka’s met een 4e dan en hoger. Daarnaast was er ook ruimte voor de traditionele klassieke zelfverdedigingsvorm ‘Kime no kata’, die kan worden gekozen als exameneis voor judoka’s met een 4e dan of hoger. ‘Kime no kata’ omvat zowel zittende technieken als staande verdedigingstechnieken tegen verschillende aanvallen, zoals grijpen, stoten, trappen, mesaanvallen en zwaardaanvallen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen