TSC Zaterdag-1 koploper na 2-0 winst

TSC Zaterdag-1 speelde gisteren thuis tegen Capelle SV uit Sprang-Capelle. Het wedstrijdverslag is geschreven door Henk Jansen.

TSC Za-1 – Capelle SV

Zaterdagmiddag was het voor TSC Zaterdag 1 erop of eronder. Na vier wedstrijden ongeslagen te zijn geweest, stond TSC bovenaan in het klassement. De tegenstander van de dag, Capelle SV, had ook al hun wedstrijden gewonnen. Dat beloofde dus een spannende strijd te worden op de Warandelaan. Het was duidelijk dat veel supporters van beide teams er net zo over dachten, want het sportpark was druk bezocht met enkele honderden toeschouwers.

Eerste helft

Helaas moest hoofdtrainer Tom Looijmans vandaag verstek laten gaan vanwege werkverplichtingen. Assistent-trainer Adrie van Strien nam zijn taken echter met verve over. TSC moest het vandaag stellen zonder Jarno Mous vanwege een blessure, maar Jeroen Martens was wel weer van de partij. In de eerste helft van de wedstrijd deden TSC en Capelle SV het behoorlijk goed tegen elkaar. Desondanks was TSC degene die het meest gevaarlijk voor het doel van Capelle SV verscheen. TSC-doelman Collin Bax had een rustige middag, mede dankzij de sterke prestaties van de verdediging, met name Kees Joosen, Wouter Kops en Raoul de Vos. Tel daarbij Danilo Mathon, Jules Wouters, Samuel van den Haspel, Thom van Hoof en Ferhat Karasahin op, en je hebt een team dat kampioenswaardig is. Dit geldt zeker ook voor de sterke spelers op de bank. Samuel van den Haspel, misschien wel de gevaarlijkste speler in de voorhoede, scoorde kort voor rust verdiend de 1-0 met een perfect schot in de linker benedenhoek.

Tweede helft

In de tweede helft was het vooral TSC dat het spel dicteerde. Hoewel ze enkele kansen misten, kon de tweede treffer niet uitblijven. Invaller Tim van Dam, nog maar net het veld in, scoorde de 2-0 na goed voorbereidend werk van Samuel. Hoewel Capelle SV kortstondig wat weerstand leek te bieden, kwam er niet meer dan een inzet die via de buitenkant van de paal ging. TSC Zaterdag 1 staat nu trots bovenaan met 15 punten uit 5 wedstrijden. In de komende week spelen ze uit tegen PCP, gevolgd door een ontmoeting met NEO 25, dat op dit moment 2 punten achter de koploper staat.