TSC verliest thuis onterecht van SC ’t Zand

Foto: Cees Verduijn / TSC

TSC Zaterdag-1 speelde gisteren thuis tegen SC ’t Zand uit Tilburg. Het wedstrijdverslag is geschreven door Henk Jansen.

TSC – SC ’t Zand Tilburg

TSC moest opnieuw uitwijken naar een van de bijvelden vanwege een onbespeelbaar hoofdveld. Het is teleurstellend dat een eersteklasse team bijna al hun wedstrijden op een bijveld moet spelen. Het hoofdveld, dat er goed uitziet, blijkt onbespeelbaar te zijn na hevige regenbuien. Dit betekent dat een vereniging met bijna 1200 leden zowel op zaterdag als zondag het hoofdveld niet kan gebruiken, wat frustrerend is, vooral voor sponsoren die hun geld hebben geïnvesteerd om daar zichtbaar te zijn. Er staat een prachtig scorebord, een overdekte tribune en mooie toegangen naar de kantine, maar afgelopen weekend werden deze voorzieningen niet benut. Hopelijk krijgen ze binnenkort kunstgras en verlichting op het hoofdveld, zodat het te allen tijde intensief kan worden gebruikt.

Eerste helft

Nu over naar de wedstrijd van zondag. De Tilburgers, onder leiding van hun voormalige TSC-trainer Johan Gabriels, begonnen sterk. Dit gebeurde voordat TSC goed in de wedstrijd zat. Binnen 20 minuten stond het al 0-2 en TSC had nog niets laten zien. Gelukkig begon TSC daarna beter te spelen en kregen ze wat kansen. Voor de rust scoorde Beer Groeneveld de 1-2 na een prachtige dieptepass van Youssef Khouja. De rustpauze brak aan, en TSC moest na de rust de zaken rechtzetten.

Tweede helft

Op het gebied van spel domineerde TSC in de tweede helft van alle kanten, en het leek slechts een kwestie van tijd voordat ze de verdiende gelijkmaker zouden scoren. Na 55 minuten spelen leek het moment daar te zijn, toen Beer Groeneveld één op één kwam te staan met de laatste verdediger van ’t Zand op de rand van het strafschopgebied. Hij werd opgevangen, vastgehouden en neergelegd. Iedereen verwachtte een rode kaart, maar de verdediger kreeg slechts geel. Wat erger was voor TSC, was dat zelfs Jack Blokdijk, die terecht protesteerde, geel kreeg. Tot overmaat van ramp gaf de scheidsrechter na afloop toe dat hij eigenlijk rood had moeten trekken. Na al deze commotie ging de vrije trap verloren, en TSC verloor uiteindelijk met 1-2. Na de wedstrijd was iedereen het erover eens dat een gelijkspel rechtvaardiger zou zijn geweest.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen