Klinkende zege voor Mark de Bruijn bij kartraces in Eindhoven

Foto: Bas Kaligis/RaceXpress.nl

Vorige week won de Oosterhoutse Mark de Bruijn (13) de Rotax Max Junioren-klasse op kartbaan De Landsard in Eindhoven.

Mark de Bruin

“Het ging goed, ik maakte bijna geen foutjes. Het voelt wel echt fijn!”, zei een uitgelaten en blije Mark. In de tweede gewonnen race van het weekeinde juichte hij al. “Het was gewoon een goede race”, verwoordde hij zijn blijdschap. En dan te bedenken dat hij de eerste race nog wat verder naar achteren had moeten beginnen omdat de kwalificatie met de negende tijd niet helemaal naar wens was gegaan. “Die was op een natte baan, en het ging niet heel goed”, zei Mark. Hij toonde in race één zijn race skills toen hij met meer dan honderd kilometer per uur door het veld naar voren schoot. “In de eerste race probeerde ik naar voren te komen en toen lag ik op een gegeven moment op P2. Door een ingeklikte bumper werd ik als derde geklasseerd. Maar het was een goede inhaalrace.”

Rotax Max Junioren-klasse

De tweede race startte Mark dus van plek drie. In de eerste meters kon de getalenteerde Brabander makkelijk mee en sloeg hij een goed gat naar de nummer vier. Op een gegeven moment verremde de rijder op kop zich en kon hij samen met een andere rijder hem voorbij. “Kort daarna was het nog spannend omdat de baan glad was. Maar opeens zette ik mijn kart naast die van de koploper en was ik hem voorbij. Daarna ben ik zo snel mogelijk van hem weggereden.”

Pole position

Door zijn winst in de tweede race mocht Mark in de finale van pole position starten. Dat was wel spannend, bekende hij. “Het was al even geleden dat ik voor het laatst van pole was gestart, dus ik heb een beetje voorzichtig gedaan. Fijn dat ik toch snel een gat kon slaan.”  Helaas kreeg hij even later te maken met achterblijvers die in de weg reden. Eén rijder begon ondanks blauwe vlaggen zelfs te verdedigen. Weliswaar ongeoorloofd onder ‘blauw’, maar Mark had er wel mee te maken. En dat kostte hem veel tijd.  “Een aantal rijders zat me best wel in de weg en daardoor raakte ik wat van mijn voorsprong kwijt.” Wat heet: achter hem kon de concurrentie weer de aansluiting vinden en werd het slot van de race zowaar nog spannend. Mark: “Op een gegeven moment moest ik verdedigen, maar gelukkig kwam ik weer als eerste over de finish. Dat voelde echt fijn hoor! Het voelt echt goed om weer te winnen!”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen