VV Oosterhout tevreden met gelijkspel

Dit weekend speelde VV Oosterhout thuis tegen VV Trinitas uit Oisterwijk. Het wedstrijdverslag is geschreven door Ad Looijmans.

VV Oosterhout – VV Trinitas Oisterwijk

Zondagmiddag stond de wedstrijd tussen VV Oosterhout en VV Trinitas Oisterwijk op het programma, gespeeld op een winderig sportpark ‘De Contreie’. De wedstrijd kende twee verschillende fases, waarbij het begin in het voordeel was van de Oisterwijkse ploeg. Zij kwamen op voorsprong na een hoekschop. Na deze tegengoal begon VV Oosterhout echter beter te spelen. Anouar Moukouh bereidde in het tweede deel van de eerste helft de gelijkmaker (al dan niet met een lichte buitenspelsituatie) van Diae Abjij voor, waardoor de ruststand na 45 minuten voetballen 1-1 was.

Eerste helft

Zoals eerder vermeld, was het begin van de wedstrijd in het voordeel van VV Trinitas Oisterwijk. Ze toonden meer precisie en vastberadenheid in hun combinatiespel dan VV Oosterhout, dat vooral aan het begin van de wedstrijd wat onrustig aan de bal was. Kansen waren schaars voor beide teams. In de 14e minuut had Krystian Burzynski geen moeite met de eerste doelpoging tussen de palen van VV Trinitas Oisterwijk. In de 18e minuut maakte Danny Hoefnagels een sterke actie vanaf de achterlijn en speelde Diae aan, maar deze laatste kon de bal niet bereiken. Vervolgens, in de 22e minuut, kon Max van Dongen uit een hoekschop de bal achter Krystian koppen, waardoor de stand 0-1 werd. In de 30e minuut ging Anouar goed door aan de rechterkant, maar zijn schot werd door Ramon Doomen tot een hoekschop verwerkt. In de 34e minuut scoorde Diae de gelijkmaker, waardoor de stand 1-1 werd.

Tweede helft

In de tweede helft speelde VV Oosterhout ironisch genoeg beter voetbal, maar VV Trinitas Oisterwijk kreeg de beste kansen. De wind had echter zoveel invloed op het spel dat het niet realistisch was om nog verzorgd voetbal te verwachten. Bovendien werd naarmate de wedstrijd vorderde, van beide kanten meer opportunistisch gespeeld, wat resulteerde in grotere open ruimtes op het veld. Na 90 minuten voetbal stond er een gelijke stand van 1-1 op het scorebord, een resultaat waar beide teams tevreden mee konden zijn. Aanstaande donderdag staat de inhaalwedstrijd tegen WSJ op het programma, de ploeg die onderaan de competitie staat, dus het team is gewaarschuwd.