TSC zaterdag 1 koploper af na 1-3 nederlaag

Foto: TSC

TSC Zaterdag-1 speelde gisteren thuis tegen NEO 25 uit Sprang-Capelle. Het wedstrijdverslag is geschreven door Henk Jansen.

TSC Za-1 – NEO 25

Het moment was onvermijdelijk. Na het winnen van 6 opeenvolgende wedstrijden, stond TSC deze keer tegenover NEO 25 uit Sprang Capelle, dat op de tweede plaats stond. Helaas kon er opnieuw niet worden gevoetbald op het drassige hoofdveld, dat het hele weekend onbespeelbaar was. Het prachtige veld in de omgeving lag er kleurloos en eenzaam bij, en dit kan niet zo doorgaan; er moet iets veranderen. Het zaterdagteam speelde de cruciale wedstrijd op een bijveld. De tegenstander, onder leiding van oud TSC-jeugdtrainer Marcel van Helmond, begon sterk. TSC was constant op achterstand en de lat voorkwam slechts tijdelijk een vroege achterstand. Maar het was uitstel van executie; voor rust scoorden de mannen uit Sprang Capelle twee keer, met Sam Verstappen en Nicky van Wanrooy, waardoor ze met 0-2 de rust in gingen.

Rood voor Raoul de Vos

In de tweede helft werd het intenser en spannender. TSC moest komen en speelde op een sportieve, zij het agressievere manier. Raoul de Vos van TSC kreeg terecht rood, waardoor het voor TSC met 10 man nog moeilijker werd. Enkele minuten later kreeg ook een speler van NEO 25 rood, wat het aantal spelers weer in evenwicht bracht. De gemoederen liepen even hoog op, maar over het algemeen bleef het een sportieve wedstrijd. Een paar minuten later scoorde NEO 25 bij een uitbraak de 0-3, waarmee de strijd leek gestreden. Toch een groot compliment aan de mannen van de Warandelaan, die bleven geloven in een beter resultaat. Met nog 10 minuten te gaan, scoorde vrije trappen specialist en aanvoerder van TSC, Wouter van Steijn, de 1-3. Vanaf dat moment werd het billen knijpen voor NEO 25. Ondanks kunst- en vliegwerk en een uitstekende NEO 25-doelman slaagde TSC er helaas niet meer in te scoren.

TSC niet meer op kop

Over de hele wedstrijd gezien kon NEO 25 terecht aanspraak maken op de overwinning en namen ze de koppositie over van TSC, nu met 1 punt voorsprong. Komende zaterdag kan NEO 25 thuis tegen PCP de eerste periodetitel binnenhalen. TSC staat voor een zware uitdaging, uit spelend tegen RFC in Raamsdonksveer, dat slechts 3 punten achter TSC staat met een veel beter doelsaldo. TSC zal alles moeten geven om hun achter zich te laten. We zullen het gaan zien en beleven.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen