Levi van der Kaa leider in de Jan van Arckel wintercompetitie

Foto: Evan van de Kaa/JEGG-DJR Academy

Ondanks een kleine valpartij en een vierde plaats wist Levi van der Kaa afgelopen zondag zijn leidende positie in de Jan van Arckel wintercompetitie te consolideren en daarmee ook de groene trui waarin hij al van start ging. Milou van Oord had een niet te beste start en het modderige parcours maakt het er ook niet gemakkelijker. Toch wist Milou uiteindelijk bij de meisjes derde te worden en daarmee op het podium te komen.

JEGG-DJR Academy

Teun Smeekens finishte zaterdag 11 november als tweede in de 2e wedstrijd van de 5 Eiken Cross. Het was een mooie dag en een stuk minder modderig dan vorige week. Teun, die normaal in categorie 4 uitkomt moest het opnemen tegen twee oudere opponenten die normaal in categorie 6 rijden. Hij heeft een tijdje met de koploper mee kunnen rijden maar moest lossen bij de balkjes. Hij wist heel vaardig de nummer drie achter zich te houden. Hij stond trots als tweede op het podium, want zowel de nummer een als de nummer drie waren categorie 6.

Veldrit Galderse Meren

Bij de WBVC-veldrit bij de Galderse Meren verdedigden in de categorie 7- en 8-jarigen, Sjoerd Seeuws, Trisha Baah, Mees Broeken en Faas van Mook de kleuren van JEGG-DJR Academy. Mees en Faas zijn beste maatjes op school en bij het fietsen stonden ze vandaag voor het eerst dit veldritseizoen samen aan de start. Ze moesten achteraan starten omdat het bij de WBVC, voor hen de eerste wedstrijd was. Trisha en Sjoerd hadden al meer wedstrijden gereden en startten beiden verder vooraan. Het was een leuke wedstrijd om te zien. Mees en Faas hadden een goede start en reden een heel stuk naar voren. Sjoerd en Trisha hebben beiden goed gekoerst. Trisha had wat pech onderweg maar gelukkig met hulp van omstanders zat ze snel weer op de fiets. Uiteindelijk had Faas een super wedstrijd en haalde op 9 concurrenten na het hele veld in. Hij eindigde daarmee 10e net voor Sjoerd die 11e werd, Mees reed naar de 18e plaats en Trisha werd met pech netjes 20e.

11- en 12-jarigen

In Galder vertegenwoordigden Finn Klaus, Jamie Cornelis en Julian de Peinder de JEGG-DJR Academy in de categorie van 11- en 12-jarigen. Ondanks dat het de eerste WBVC-wedstrijd was voor Finn en Jamie, moesten ze achteraan starten. Voor Finn diende dit als extra motivatie om agressief aan te vallen. Op de langere stroken benutte hij zijn kracht en slaagde erin bijna het hele veld, bestaande uit 37 deelnemers, in te halen. Hij miste net het podium en finishte als vierde. Julian maakte een sterke start en behield zijn positie tot het einde van de race, eindigend op de 18e plaats. Jamie slaagde erin om vanuit het achterveld op te klimmen naar de 22e plaats met een foutloos gereden wedstrijd.

Gravelbiken

Heleen van der Fluit bewees haar vaardigheden in het gravelbiken door deel te nemen aan een graveltoertocht van 85 kilometer met veel water op het parcours. Ondanks het waterballet onderweg werd dit snel vergeten dankzij een smakelijke soep en een welverdiende medaille in de vorm van een bieropener als afsluiting.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen