VV Oosterhout wint van SC Emma door ‘Houdini act’

Dit weekend speelde VV Oosterhout thuis tegen SC Emma uit Dordrecht. Het wedstrijdverslag is geschreven door Ad Looijmans.

VV Oosterhout – SC Emma Dordrecht

Op zondag 10 december vond de wedstrijd plaats tussen VV Oosterhout en SC Emma op sportpark ‘De Contreie’. In een tijdsbestek van 90 minuten voltrok zich een waar schouwspel dat alle elementen bevatte waar voetballiefhebbers voor naar een wedstrijd komen. De jonge scheidsrechter Owen Struijk maakte foutjes, had het af en toe zwaar, maar wist uiteindelijk zijn zaken onder controle te krijgen. Aan de zijde van VV Oosterhout maakten de debutanten Jussi van Helvoort en Sander Koolen hun opwachting. SC Emma presenteerde zich als een fysiek sterke ploeg die constant druk uitoefende. Dit lukte in de eerste helft beter dan in de tweede, waar VV Oosterhout meer ruimte kreeg om te voetballen. Opvallend was dat het niet alleen SC Emma was dat fysiek speelde; met name in de tweede helft liet VV Oosterhout zien ook op het randje te willen voetballen.

Eerste helft

De eerste 10 minuten waren voor VV Oosterhout. In de 7e minuut maakte de doelman van SC Emma, Eyup Serhan Tenekecioglu, hands buiten de 16 meter. De scheidsrechter bestrafte dit met geel, hoewel volgens de regels rood op zijn plaats was geweest. In de 10e minuut verraste Bayram Akyon van SC Emma Wesley Stadhouders, pikte de bal af en passeerde doelman Krystian Burzynski kansloos in de korte hoek: 0-1. In de 15e minuut resulteerde een overtreding van Lorenz Mowlabaks op Kevin Tempelaars in een vrije trap die door Danny Hoefnagels werd benut: 1-1. In de 30e minuut werd Danny onreglementair gevloerd in de 16 meter, maar Matthew Coenraadts slaagde er niet in de toegekende strafschop te benutten. Bayram Akyon wist even later Kevin Tempelaars te verschalken en Krystian opnieuw kansloos te laten: 1-2.

Tweede helft

Het tweede bedrijf was voor VV Oosterhout, waar Diae Abjij in de 56e en 58e minuut twee grote kansen onbenut liet. Ondanks af en toe gevaarlijke uitbraken van SC Emma, drong Oosterhout steeds meer aan.De druk op het doel van SC Emma werd onhoudbaar in de 87e minuut. Matthew Coenraadts leverde een perfecte hoekschop af op het hoofd van Danny, die de bal miraculeus binnenkopte: 2-2. Twee minuten later herhaalde zich het scenario met opnieuw een rake kopbal van Danny uit een hoekschop van Matthew. Tijdens het juichen sloeg het noodlot toe voor Danny: hij juichte zo hard dat zijn schouder uit de kom ging. Danny, sterkte met deze tegenslag!