TSC wint bekerderby van SCO met 5-0

Foto: TSC

De stadsderby TSC-SCO in de strijd om de beker eindigde zaterdag in 5-0. Het wedstrijdverslag is geschreven door Henk Jansen.

TSC – SCO

Eindelijk weer een echte stadsderby op zaterdagmiddag op het complex van TSC aan de Warandelaan. TSC zondag 1, actief in de 1e klasse zondag, ontving de gasten van Sportpark de Elskens, die in de 3e klasse zaterdag fier bovenaan staan. Honderden toeschouwers waren naar de Warandelaan gekomen. Geen van hen zou later spijt hebben van de moeite die ze hadden genomen. TSC bevestigde alle verwachtingen en domineerde de hele wedstrijd. SCO kwam slechts sporadisch gevaarlijk voor het TSC-doel. De neutrale arbitrage, geregeld door de KNVB, ontving terecht lof voor hun uitstekende begeleiding.

Heel veel toeschouwers

Met een bomvolle kantine, dubbele rijen toeschouwers langs de zijlijn en een opvallende afwezigheid van onvertogen woorden, liet voetbal zich op zijn mooist zien. TSC bracht zichzelf al voor rust in veilige haven met een 3-0 voorsprong. Na de rust nam het team gas terug en begon met wisselen. De uiteindelijke 5-0 overwinning was meer dan verdiend en slechts een bescheiden weergave van de krachtsverhoudingen. SCO-trainer Mikel Cohen kon terecht trots zijn op zijn team, dat op sportieve wijze de strijd aanging met TSC. Het klassenverschil bleek deze keer net iets te groot om het TSC echt moeilijk te maken.

Derde helft

Na de wedstrijd stonden beide teams gezellig in de kantine na te praten en vooral te feesten. Het was lang geleden dat ik twee teams met zoveel supporters op zo’n vreedzame manier in de kantine met elkaar zag omgaan. Dergelijke momenten zouden we vaker moeten beleven in ons Oosterhout. Misschien gebeurt dat in de toekomst. Deze keer was het echt genieten, met dank aan beide teams. TSC toonde zich een uitstekende gastheer, waardoor de kantine nog lang een tempel van gezelligheid bleef. Het jaar 2023 zo afsluiten kon niet mooier.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen