Mogelijke opening natuurijsbaan De Elskens

Foto: Jos Pompe / IJSCO

Mogelijk gaat de Natuurijsbaan eind volgende week open want de temperatuur gaat omlaag en wordt het winters weer.

Schaatsweer op komst

Volgens weerbureau Weeronline gaat het in de nacht naar zondag bijna overal vriezen. Daarna blijft het kwik ook overdag hangen rond het vriespunt. Dat duurt tot zeker woensdag. In de nachten vriest het licht tot matig. Daardoor kan het op speciale buitenbanen tot schaatsplezier komen en misschien in de loop van de week ook wel op ondergelopen weilanden en ondiepe plassen. En dan gaat bij de liefhebbers van schaatsen op natuurijs het hart weer sneller kloppen.

Natuurijsbaan De Elskens

Jos Pompe is de IJsmeester van natuurijsbaan De Elkskens in de polder van Dommelbergen-Noord. Hij geeft aan dat het heel goed mogelijk is dat eind volgende week de natuurijsbaan open kan worden gesteld voor schaatsliefhebbers. Jos: “Op de Natuurijsbaan wel of niet open zal worden gesteld is sterk afhankelijk van hoe hard het gaat vriezen en of het overdag dan ook niet te warm wordt. Het ijs moet minimaal 8 cm dik zijn om er op te kunnen schaatsen.” Via de link onderaan dit artikel kun je met een stoplicht zien wanneer de schaatsbaan open zal gaan.

IJsmarkt

Wil je 100% zeker nog even schaatsen? Zorg dan dat je deze week nog naar de schaatsbaan op de IJsmarkt gaat. De laatste kans om de schaatsen onder te binden is op zondag 7 januari. Om 17.00 uur sluit de schaatsbaan op de IJsmarkt voor seizoen 2023/2024 dan definitief haar deuren.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen