Podiumplaatsen in Polen en Duitsland voor junioren JEGG-DJR Academy

Foto: Toon Rekkers / JEGG-DJR Academy

De internationale versterking van het team junioren van wielervereniging JEGG-DJR Academy betaalde zich dit weekend al uit door podiumplaatsen in Polen en Duitsland. Dit artikel is geschreven door Toon Rekkers.

JEGG-DJR Academy

De internationale versterking van het team junioren van wielervereniging JEGG-DJR Academy betaalde zich dit weekend al uit door podiumplaatsen in Polen en Duitsland, maar pech speelde soms ook een rol. Zo kreeg Flavio Astolfi, bij de junioren (U19) in het Luxemburgse Hesperange te maken met materiaalpech. Flavio, favoriet voor de eindoverwinning, was aangewezen op een stevige inhaalrace nadat hij ver was teruggeworpen met kettingproblemen en een lekke band. Daardoor kwam hij niet verder dan een achtste plaats.

Pools kampioenschap veldrijden

Meer succes was er voor Dominik Krzysków die na een stevige strijd het brons wist te veroveren op het Pools kampioenschap veldrijden bij de junioren (U19). Hiermee toonde Dominik aan dat hij enorm is gegroeid ten opzichte van vorig jaar, toen hij 10e werd. Miles Liebenberg zette zijn beste beentje voor in een trainingskoers (U23/elite) bij TWC de Kempen. Hij maakte zijn talent duidelijk in de lange sprint naar de finish waar hij als junior het veld met overmacht en op een leegloper wist te verslaan.

Duits Kampioenschap

In het Duitse Radervormwald was de 17-jarige Benedikt Benz de meest succesvolle klepper van JEGG-DJR Academy. Benedikt wist als eerstejaars junior het goud te bemachtigen bij het Duits kampioenschap veldrijden. Enkele weken geleden was hij ook al de beste in het Belgische Gullegem. Zijn teamgenoot Ian Kings greep in Duitsland net naast het podium en werd vierde.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen