jan 23 , 6:23 Sport
judo
Sportief succes op het Judo Bond Nederland Langstraattoernooi in Kaatsheuvel en tijdens het jaarlijkse judotoernooi bij JV Haragei in Terheijden.

Judotoernooi Terheijden

Het judotoernooi bij JV Haragei in Terheijden was een groot feest. Zo namen ouders deel aan de opwarming op de mat en was er veel muziek en dans bij de prijsuitreiking. De eerste prijzen gingen naar Bodhi en Denz Donkers, Sam Speekenbrink, Loek van Hassel, Tibo Cats, Evi van Bekkum, Nicky Cheung, Jax van Gils, Tijn Verstraten, Thijs Schoenmakers, Colin van Loon en Jens de Vries. Daarnaast werden 11 tweede plaatsen behaald en werden verschillende medailles en bekers gewonnen op weg naar de gouden 500 puntenbeker.

Langstraattoernooi Kaatsheuvel

In Kaatsheuvel vond het Langstraattoernooi plaats, een officieel Judo Bond Nederland-toernooi. In de klasse tot 15 jaar toonde Ruben Soeters opnieuw zijn vaardigheden en won alle vijf zijn wedstrijden met diverse technieken, waaronder een lage schouderworp op knieën, een prachtige sutemi over het hoofd met een Ippon als resultaat, en overwinningen met de heupworp om het hoofd en de macaroni-worp. Aiden van Arendonk en Loek Timmers behaalden beide een vierde plaats in dezelfde klasse.

Uitstekende prestaties

In de klasse onder de 12 jaar was Colin van Loon opnieuw de beste met zijn uitstekende heupworp en vechtlust. Nant van den Bogaart behaalde een mooie vierde plaats in deze klasse. Andere succesvolle judoka's van Arashi waren Merijn Wurth met een prachtige schouderworp en een tweede plaats, Luuk van de Weijer met een derde plaats dankzij goed grondwerk en 20 seconden houdgreep, en Daley Post en Thijs Schoenmakers die beiden vierde werden. Pepijn van Loon, hoewel verrast in zijn grote poule, liet een sterke prestatie zien met meerdere overwinningen op de mat.