Arashi schittert met dubbel judogoud op Kruikentoernooi Tilburg

Foto: Bliemer Arashi Sport

Op het 10e Kruikentoernooi van JudoKlub Tilburg in de Reeshof hebben Beau Duchemin en Colin van Loon de hoogste eer behaald. Aiden van Arendonk won de zilveren medaille.

Kruikentoernooi

Het Kruikentoernooi in Tilburg, waar 500 deelnemers uit het hele land aan deelnamen, staat bekend om zijn uitstekende organisatie en geldt als voorbeeld voor vele anderen. Alle deelnemers krijgen de kans om meerdere wedstrijden te spelen, zelfs bij verlies. Arashi presteerde uitstekend in Tilburg, met 2 keer goud, 1 keer zilver en 6 keer brons, waarvoor alle deelnemers hard hebben gewerkt.

Zilver voor Aiden

Er heerste veel spanning, zoals gebruikelijk bij toernooien van de Judo Bond Nederland. In de ochtend verdienden Loek Timmers, Iris en Luuk van der Weijden brons. Ze toonden veel vechtlust tegen sterke tegenstanders, soms met minimale verschillen in winst. Aiden van Arendonk wist duidelijk zijn wedstrijden te domineren en veroverde daarmee een prachtige 2e plaats.

Sterke concurrentie

In het middagblok behaalden Jens de Vries, Pepijn van Loon en Ruben Soeters eveneens een derde plaats. Ze wilden allemaal meer, maar werden tegengehouden door de sterke concurrentie. Hoewel ze velen achter zich lieten met hun technische vaardigheden, maakten conditie en vechtlust het verschil. Beide kampioenen in de middag vertoonden maximaal doorzettingsvermogen!

Twee maal goud

Colin van Loon won vier wedstrijden met een Ippon, maar bleef sterk in vier topwedstrijden! Aan de andere kant toonde Beau Duchemin zich technisch en tactisch superieur, maar had hij het zwaar in een cruciale wedstrijd. Hij had geen gemakkelijke poule en kreeg niets cadeau! Omdat de drie beste judoka’s in de poule allemaal één wedstrijd hadden verloren en evenveel punten hadden, werden ze allemaal op het hoogste podium geplaatst voor de 1e plaats in Tilburg! Dit jaar ontvingen de prijswinnaars een kruik als prijs.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen