Gehavend Waterpolo Warande H1 swingt in streekderby

Foto: Joris Bongers / OZ&PC De Warande

Afgelopen zaterdag speelde het waterpoloteam Warande H1 een uitwedstrijd tegen SBC2000 in Breda. Het verslag is geschreven door Joris Bongers.

SBC2000 – De Warande H1

Met angst in de benen trok het vlaggenschip van de Oosterhoutse waterpoloërs afgelopen zaterdag naar Breda. Sterkhouder Tim Bruins mist de rest van het seizoen met een verbrijzeld schouderblad en alsof dat nog niet erg genoeg is zwom topscorer Hans Vissers afgelopen week tegen een schorsing van twee wedstrijden aan.

Welverdiende voorsprong

Van die angst was echter niks meer over toen het eerste fluitsignaal klonk. Instartende teamgenoten werden op maat bediend waardoor de Warande al snel tegen een welverdiende voorsprong aankeek. Toen ook de eerste manmeer-situaties koelbloedig werden afgerond werd het na een 4-6 en 7-9 tussenstand na het eerste en tweede kwart nooit meer spannend.

Sportieve wedstrijd

Wat volgde was een wedstrijd waarin SBC2000 sportief meedeed, ook fraaie aanvallen op de mat legde, maar nooit kon aanhaken. Nicko Kamphuis, Sjoerd van Dolen en de dit jaar doorgebroken Ferron Huijbregts deden de Bredanaars pijn in de counter, waarna ook oudgediende Arjen Radstake nog driemaal een duit in het zakje deed. Eindscore SBC2000-De Warande: 13-19. Doelpuntenmakers: Nicko 5, Sjoerd en Gerben 4, Arjen 3, Ferron, Robin en Rob 1.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen