Collectief falen: TSC verliest met 2-1 en ontvangt 2 rode kaarten

TSC had eerder thuis hun eerste competitiewedstrijd tegen Sarto met 1-0 gewonnen. De Tilburgers wilden zeker een sportieve revanche. Maar daar was niet veel voor nodig. Het verslag is geschreven door Henk Jansen.

Sarto Tilburg – TSC

TSC leek al met hun gedachten bij carnaval te zijn. Sarto was duidelijk sterker en domineerde vooral in de tweede helft. Na slechts 9 minuten stond TSC al met 1-0 achter. Hoewel TSC in de 35e minuut gelijk leek te maken met een doelpunt van Marouan Moukouh, was dat het hoogtepunt. Na de rust was Sarto oppermachtig en mocht TSC blij zijn dat het bij de 2-1 bleef, beslist door een doelpunt in de 73e minuut. Maar dat was niet het einde van de ellende.

Rode kaarten

Een ernstige overtreding leverde aanvoerder Marnix van der Velden meteen rood op. Bas Blokdijk, bekend om zijn woordenwisselingen met de scheidsrechter, werd ook van het veld gestuurd. Al met al een domme vertoning. Met de bekerwedstrijd tegen RBC over een paar weken zullen ze vanaf de zijlijn moeten toekijken. Maar om dit verlies en de rode kaarten aan die twee spelers toe te schrijven zou belachelijk zijn. Het was zondag in Tilburg een collectief falen. Winnen en verliezen doe je als team, en na carnaval zal het echt beter moeten.