VV Oosterhout komt niet tot bloei tegen de ervaren spelers van Coal

Voor aanvang van de wedstrijd werd een aangrijpende minuut stilte gehouden ter nagedachtenis aan oud-bestuurslid Rinie Roovers. Het wedstrijdverslag is geschreven door Ad Looijmans.

Coal Rotterdam – VV Oosterhout

Op een kille en winderige middag begon de wedstrijd tegen Coal uit Rotterdam om 14.00 uur. De vorige ontmoeting in Rotterdam eindigde in een 3-2 overwinning voor Oosterhout.
De eerste paar minuten waren voor VV Oosterhout, waar Anouar Moukouh na 8 minuten de score opende met een doelpunt. Daarna zakte het niveau van Oosterhout tot een bedenkelijk niveau en werden er weinig creatieve aanvallen opgezet. Coal profiteerde optimaal en met de wind in de rug scoorde de 45-jarige Rachid el Khalid de gelijkmaker. Even later moest Danny Hoefnagels het veld verlaten vanwege een waarschijnlijke hamstringblessure. Hij werd vervangen door Lucas Barbosa Brito. Coal scoorde al snel weer via Dalvin Delgado, waardoor de stand op 1-2 kwam. Scheidsrechter Patrick Dijkhuizen moest ingrijpen met de nodige gele kaarten om de wedstrijd in toom te houden.

Tweede helft

In de tweede helft speelde VV Oosterhout met de wind in de rug en drong Coal meer terug op eigen helft. Toen Sjenterlique Boahen van Coal zijn tweede gele kaart ontving en dus rood, kregen de Rotterdammers nog minder ruimte om aan te vallen. Anouar profiteerde in de 75e minuut van de geboden ruimte en scoorde zijn tweede doelpunt van de middag, waarmee hij de gelijkmaker maakte: 2-2. Omar Al Zoubi raakte nog de paal, maar verder waren de hoogtepunten voor VV Oosterhout schaars. Na negentig minuten voetbal stond er, bij een matige opkomst van toeschouwers, een gelijkspel op het scorebord.