RBC wipt kansloos TSC uit bekerstrijd met 6-1

Hoewel TSC dit seizoen lang stand heeft gehouden in de bekercompetitie is het na de 6-1 nederlaag tegen RBC afgelopen. Het verslag is geschreven door Henk Jansen.

Sarto Tilburg – TSC

Hoewel TSC dit seizoen lang stand heeft gehouden in de bekercompetitie en prachtige wedstrijden heeft gespeeld, wist het team dat de tegenstand steeds sterker zou worden naarmate ze richting de finale gingen. Toen de loting RBC als tegenstander aanwees, kon men eigenlijk al voorspellen hoe de wedstrijd zou verlopen. De selectie van TSC had al een zware week achter de rug, niet alleen vanwege carnaval, maar ook door de productie van een populaire carnavalskraker, wat roem en vele optredens met zich meebracht. Dit extra feesten vergde veel energie en inspanning, wat de mannen uit de Warandelaan tekortkwamen tijdens de wedstrijd op een kil en nat kunstgrasveld.

Sportief spel

Ondanks het sportieve spel, geleid door een neutraal arbitragetrio, waren er maar weinig toeschouwers op komen dagen, wellicht mede door het slechte weer. Het klasseverschil tussen beide teams was vandaag duidelijk zichtbaar, met RBC die al na 3 minuten met 1-0 voor stond. Hoewel TSC de eerste helft nog enigszins kon bijhouden, moest het team al snel toegeven aan RBC. In de tweede helft was het enkel RBC dat TSC geen kans meer gaf, en de doelpunten vielen als rijpe appels van de boom. Tot kort voor tijd stond het 6-0, waarna TSC nog de eer kon redden met een doelpunt van Yassin Ben Messaoud, wat resulteerde in een eindstand van 6-1 en het einde van het bekeravontuur voor TSC.