Machteloos TSC verliest van EFC 0-2

Helaas moest TSC een 0-2 nederlaag incasseren tegen EFC uit Eersel, wat opnieuw een teleurstelling betekende voor het team. Het verslag is geschreven door Henk Jansen.

TSC – EFC Eersel

Helaas moest TSC een 0-2 nederlaag incasseren tegen EFC, wat opnieuw een teleurstelling betekende voor het team. De vele wijzigingen in verschillende posities hebben het automatisme uit het team gehaald. Met minstens 6 basis spelers aan de zijlijn vanwege blessures, schorsingen of tactische keuzes, waren de vervangers weliswaar gemotiveerd maar ontbrak het hen aan ervaring om een sterker EFC te weerstaan. Twee ongelukkige doelpunten in de eerste helft hebben de wedstrijd snel beslist, ondanks enkele indrukwekkende reddingen van TSC-doelman Krijn Visser.

Onderste regionen

Een snelle vrije trap van EFC resulteerde in de 0-1 voorsprong, waarbij het buitenspel leek te zijn genegeerd door de scheidsrechter. Vervolgens werd de voorsprong uitgebreid tot 0-2 nadat de TSC-doelman de bal door zijn vingers liet glippen in de korte hoek. In de tweede helft brachten de nodige wissels meer balans in het spel van TSC, maar echt grote kansen bleven uit. Gezien het verloop van de eerste helft was het verlies terecht tegen deze niet oppermachtige tegenstander. TSC zal nu moeten strijden om uit de onderste regionen van de ranglijst te komen.

Onbenut hoofdveld

Het was opnieuw teleurstellend om te zien dat de wedstrijd niet plaatsvond op het hoofdveld, dat over een paar maanden nog steeds prachtig groen zal zijn. Het blijft een groot raadsel waarom dit veld bijna nooit wordt gebruikt tijdens de competitie. Het is nota bene het mooiste veld in de regio, maar het blijft onbenut. Wat de reden hiervoor is, blijft onduidelijk.