Judobrons voor Beau Duchemin op Sprokkeltoernooi

Foto: Bliemer Arashi Sport

Na het behalen van de eerste plaats in Tilburg, wist Beau Duchemin tijdens het Sprokkeltoernooi van judovereniging Rijen een derde plek te veroveren.

Beau Duchemin

In Rijen mocht Beau Duchemin voor het eerst deelnemen aan de categorie onder 15 jaar, in de gewichtsklasse tot 66 kg. Hij stond tegenover sterke tegenstanders uit onder andere Arnhem, Utrecht en Zeeland. In zijn eerste gevecht ging het lange tijd gelijk op, maar kon Beau net niet de overwinning binnenhalen. Daarna kwam hij beter in zijn ritme. Hij won snel met een prachtige buitenwaartse haak en de daaropvolgende wedstrijd verliep bijna identiek, hoewel hij voor zijn worp geen Ippon, maar Wazari kreeg toegekend. Met uitstekend grondwerk werkte hij zich vanuit een lastige houdgreep naar een wurggreep, waarbij zijn tegenstander slim werd uitgeschakeld en moest aftikken.

Geblesseerd

In de strijd om zilver moest hij het opnemen tegen de latere kampioen. Helaas raakte hij al snel geblesseerd aan zijn knie en kon hij niet meer voluit gaan. Zijn overnames kwamen net niet door en uiteindelijk begonnen de pijntjes door te zetten, waardoor een overwinning buiten bereik raakte. Met de nipt verloren partij in de voorronde en een pijnlijke knie tijdens de herkansing had er zeker meer ingezeten dan brons. Dit smaakt naar meer in de -66 kg categorie. Het doel blijft om na de zomer opnieuw het NK te halen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen