TSC doet zich tekort met 1-1 bij Emplina

Opnieuw een prima weekend voor TSC, De Trots van Oosterhout. De wedstrijdverslagen zijn geschreven door Henk Jansen.

VV Emplina – TSC 1

Deze zondag was er eigenlijk maar één team dat recht had op de volle drie punten: een sterk spelend TSC domineerde de hele wedstrijd. In de eerste helft liet TSC een oppermachtig en scherp spel zien, maar in de 26e minuut kwam Emplina toch onverwachts op voorsprong met hun enige uitbraak van die helft. Dit stond echter niet in verhouding tot het spelbeeld. In de rust benadrukte trainer Ad Looymans dat er nog steeds kansen waren voor TSC. Het team behield de controle over het spel en werd beloond met de verdiende gelijkmaker in de 80e minuut. Hoewel een overwinning meer dan verdiend zou zijn geweest, lukte het niet om de winnende treffer te maken. De grote uitblinker van vandaag was Adam Rached, die TSC voor het eerst een punt tegen Emplina bezorgde na drie eerdere nederlagen.

TSC Zaterdag 1 – Irene’58

Afgelopen zaterdagmiddag vond de wedstrijd van TSC Zaterdag 1 tegen Irene’58 uit Den Hout plaats op het hoofdveld. Onder toeziend oog van talrijke supporters werd de derby gespeeld. TSC startte energiek en nam al binnen 5 minuten een voorsprong van 1-0 dankzij een doelpunt van Raoul de Vos. De gelijkmaker leek even in de lucht te hangen na een misser van de TSC-doelman, maar viel net niet. Een sterker TSC, tegen een Irene 58 dat zeker niet onverdienstelijk speelde onder leiding van Dennis van Halderen, verdubbelde de voorsprong naar 2-0. Ditmaal was het Danilo Maton die in de 40e minuut het net wist te vinden. De wedstrijd leek eigenlijk al voor rust beslist te zijn toen Maton opnieuw scoorde, deze keer met een assist die hij zelf binnen zag vallen, waarmee de 3-0 een feit was. De eregoal van Stan de Wit voor Irene 58 in de 70e minuut was zeker verdiend in deze overigens zeer sportieve wedstrijd.

TSC JO19-1 – JEKA JO19-1

Deze keer werd een 4-2 overwinning behaald in een derby tegen JEKA uit Breda. De wedstrijd begon sterk voor TSC, maar door wat minder scherpe verdediging ontstond een turbulente openingsfase. Binnen een kwartier stond het al 2-2. De doelpuntenmakers aan de kant van TSC waren Kenan Eikelenboom en Damin el Abdellaoui. JEKA kreeg steeds meer controle over de wedstrijd, maar dankzij een geweldige redding van Gijs Steevens en een individuele actie van Damin wist TSC toch met een voorsprong van 3-2 de rust in te gaan. Met enkele tactische wijzigingen en een wissel slaagde TSC erin om JEKA’s aanvalskracht te neutraliseren. De verdediging stond als een huis, waarbij ook JO17-talent Boaz Kock opmerkelijk goed inviel. Ondanks de druk van JEKA, wist Kenan met een tegenaanval de voorsprong te vergroten naar 4-2. Hiermee werd het boek gesloten. TSC is nu al 8 thuiswedstrijden ongeslagen en doet goed mee in de 1e divisie. Woensdag staat er een thuiswedstrijd tegen Wieldrecht op het programma, voor de achtste finales in de beker. Ook daar maakt het team van Dennis Marijnissen nog volop kans.