Denley Jonas triomfeert als judokampioen in Breda

De judoka’s van de Oosterhoutse judoschool Arashi zijn met een vliegende start begonnen aan het eerste toernooi van maart.

Groots judofeest

In de Haagse Beemden van Breda werden op zondag 3 maart prachtige gevechten getoond in de gymzaal aan de Wandelaar, met maar liefst 160 deelnemers. Het jaarlijkse judotoernooi werd weer georganiseerd door JV Haagse Beemden afgelopen zondag. Bliemer Arashi Sport behaalde hier maar liefst 16 gouden en 9 zilveren medailles. Een nieuw gezicht in de arena was Denley Jonas, die meteen indruk maakte door al zijn wedstrijden overtuigend te winnen. Hij stond al meteen op het podium!

Denley Jonas

Na een flinke toename van nieuwe deelnemers begonnen de meesten met 0 punten op dit 500 punten toernooi. Elk blok begon met een uitgebreide warming-up, zodat iedereen aan de mat en de omgeving kon wennen. Denley Jonas maakte een opvallende indruk. Hij hield zijn hoofd koel en toonde tactisch en alert judo, wat hem tot kampioen kroonde.

Kampioenen

Sven Velthuis won al zijn wedstrijden met Ippon. Ook Jax van Gils bleef ongeslagen en behaalde een perfecte score, waarmee hij zijn 450 punten medaille verdiende. De andere kampioenen van de dag waren: Dante Vicente, Mira Verhoeven, Daley Post, Vic Hanegraaf, Max Wattimina, Feliks van Bruggen, Loek van Hassel, Joshua Kannemeyer, Mason Donkers, Nicky Cheung, Tibo Cats, Jens de Vries en Melle Visser!