Marijn Maas tweede in bergklassement Ronde van Limburg

Foto: Toon Rekkers / JEGG DJR Academy

Afgelopen zondag behaalde Marijn Maas van de Oosterhoutse wielervereniging JEGG-DJR Academy de tweede plaats in het bergklassement tijdens de ‘Ronde van Limburg U23 Road Series’.

Marijn Maas

In het begin van de wedstrijd bevond Marijn zich attent tussen de sterke vertegenwoordiging van continentale ploegen zoals Soudal-Quickstep, Lotto DSTNY en Parkhotel Valkenburg. Na 10 kilometer plaatste hij een krachtige demarrage in de klim op de Maasberg, waarbij hij al snel een voorsprong van een minuut behaalde tijdens de afdaling. Op de top van de Keuterberg was deze voorsprong uitgegroeid tot een minuut en tien seconden.

Peloton

Gedurende de race wist Marijn gestaag zijn voorsprong uit te breiden naar anderhalve minuut terwijl hij richting de Asberg in Beek reed. Echter, het peloton besloot uiteindelijk Marijn terug te halen en een eerste groep van 12 renners wist de aansluiting te maken. Tijdens deze periode was Sven Pijnenburg actief bezig om eventuele ontsnappingspogingen te neutraliseren. Uiteindelijk kwam het gehele peloton weer samen. Tjalle de Bruijn ondervond halverwege de race materiaalpech en moest op een cruciaal moment van fiets wisselen tijdens de serieuze klimpartijen. Desondanks wist Tjalle zich via de volgauto’s terug te vechten naar het peloton. Door de vele breuken die ontstonden op de Limburgse heuvels raakten Hidde Swart en Geert Frijters te ver achterop en werden uit koers gehaald.

Kopgroep

In de voorlaatste ronde slaagden Marijn en Sven erin om mee te gaan in de kopgroep die de finale zou bepalen. Uiteindelijk slaagde een viertal renners van bekende continentale ploegen erin om te ontsnappen uit het peloton. De wedstrijd werd beslist in een sprint bergop op de Asberg in Beek, waarbij de drie Belgische koplopers Jarno Widar (Lotto), Viktor Soenens (Soudal) en Joppe Heremans (Soudal) in die volgorde over de finish kwamen. Marijns heldhaftige inspanning leverde hem genoeg punten op om de tweede plaats te veroveren in het bergklassement. Ondanks zijn vroege vlucht en zware inspanning wist hij toch nog naar een 13e plaats te sprinten. Sven Pijnenburg zag zijn inspanningen beloond met een 58e plaats en ook Tjalle wist zich in het eerste peloton te handhaven en eindigde als 47e.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen