Denley van Wijnbergen van JEGG-DJR Academy derde in Biddinghuizen

Foto: Hugo Brenders (JEGG-DJR Academy)

De junioren van JEGG-DJR Academy streden afgelopen weekend in zowel Biddinghuizen als in het Belgische Damme om de prijzen.

Denley van Wijnbergen

Denley van Wijnbergen heeft afgelopen zondag indruk gemaakt in Biddinghuizen tijdens de individuele tijdrit over 20,4 kilometer van de Toekomstcup U19. Hij behaalde het podium met een tijd van 25:35.78, slechts 7,6 seconden achter de winnaar Sven Joosten. Het parcours was droog maar winderig. Dominik Krzyśków (PL) eindigde knap in de top vijf, terwijl Luka Wissink de 7e plaats bereikte. Ties Wagenaar eindigde als 30e en Aron van Vugt eindigde als 55e.

Juniorenteam

In de meerdaagse etappekoers Guido van Reybrouck in en om Damme, België, behaalde het juniorenteam van JEGG-DJR Academy een 5e plaats in het algemene ploegenklassement. De koers omvatte een individuele tijdrit van 14 kilometer op zaterdag 16 maart en een rit in lijn van 129 kilometer op zondag 17 maart door de Vlaamse heuvels in en rond Damme. De tijdrit was uitdagend maar haalbaar, met drie renners in de middenmoot. Renzo Moretti eindigde als 24e, Ian Kings als 25e, Miles Liebenberg (ZA) als 33e en Gijs Schoonvelde als 41e. Benedikt Benz (D) had bijna een bocht gemist en eindigde als 60e. Patryk Goszczurny (PL) kreeg te maken met een lekke band en verloor meer dan 1 minuut op de winnaar, maar slaagde er nog steeds in om als 146e te eindigen.

Massasprint

Op zondag eindigde de etappe Damme-Damme in een massasprint, waarbij Patryk zich herstelde met een derde plaats in een tussensprint en net achter Ian Kings in het peloton eindigde op de 25e plaats. Gijs behield zijn 45e positie, terwijl Renzo werd geplaagd door materiaalpech en als 55e eindigde in het tweede peloton, met een achterstand van 1:19. In het algemeen klassement was Ian Kings met zijn 15e plaats de best geklasseerde renner van JEGG-DJR Academy, gevolgd door Gijs Schoonvelde op de 25e plaats, waarmee hij 13e werd in het jongerenklassement. Renzo Moretti slaagde er toch nog in om zich op de 49e positie in de top vijftig te plaatsen. Patryk beloonde zijn sterke prestaties in de tweede etappe met een 56e positie, ondanks de tegenslag van de dag ervoor.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen