Oosterhoutse judoka’s in de prijzen in Wuustwezel en Dordrecht

Foto: Bliemer Arashi Sport

In België stonden 4 kampioenen op het podium en een dag later in Dordrecht werden Colin van Loon en Jax van Gils opnieuw ongeslagen kampioen.

Shinomaki judotoernooi

Op zaterdag vond het Shinomaki judotoernooi voor de tweede keer plaats tussen Brasschaat en Wuustwezel in sportcentrum Gooreind, georganiseerd door de lokale club uit Loenhout. Voor verschillende judoka’s van Bliemer Arashi was dit hun eerste optreden over de grens. Het was opvallend dat de senioren van Bliemer Arashi Sport weer voor een uitdaging stonden.

Nick van Dullemen

Clubkampioen Nick van Dullemen moest net als vorig jaar genoegen nemen met het zilver. Hij werd verrast in de finale met een wurging. Om de finale te bereiken had hij maar liefst vier wazari’s (halve punten) nodig tegen een sterke tegenstander met goed grondwerk. De Waalse scheidsrechter miste echter tot twee keer toe een halve punt! In dezelfde open klasse eindigde Marco Aarts op de vierde plaats. Bij de jeugd werden de volgende judoka’s kampioen: Colin van Loon, Jax van Gils, Melle Visser en Beau. Tweede werden Daley Post, Pepijn van Loon, Ruben Soeters, Lennox van Hoof en Aiden van Arendonk. Derde werden Luuk van de Weijer, Timo Soeters, Jens de Vries en Nant v.d. Bogaard.

Judotoernooi Dordrecht

Op zondag hebben 11 judoka’s van Arashi een wedstrijd gespeeld in Dordrecht. Colin van Loon en Jax van Gils vertoonden opnieuw hun kunsten met mooie worpen, maar ook met tactisch straffen en afwachtend judo om op de juiste momenten toe te slaan. Sommige judoka’s bleven doorgaan, zelfs wanneer alles tegenzat. Thijs Schoenmakers won vier van de vijf wedstrijden, waarvan drie op technische punten/beslissing. Dit vereiste geduld en oplettendheid! Thijs werd hiermee tweede! Jayden Meeuwsen was uitstekend met zijn heupworpen, maar verloor net als Jens de Vries een belangrijke wedstrijd, waardoor ze ook tweede werden. Derde werden Daley Post, Beau Duchemin en Sven Velthuis in Dordrecht.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen