Wind, waaiers en valpartijen spelen renners JEGG-DJR Academy parten

Foto: Jeroen van Gisbergen / JEGG-DJR Academy

Zondag wist Marijn Maas een vijfde plaats te bemachtigen in Huijbergen en miste Tom Smeets op een haar na het podium in Schoonderlogt.

Wim Hendriks Trofee

De focus lag afgelopen weekend voornamelijk op zaterdag toen de JEGG-DJR Academy-renners deelnamen aan de Wim Hendriks Trofee, een klassieker in de Road Series U23, met start en finish in Koewacht. Het parcours van meer dan 170 kilometer, gekenmerkt door kasseistroken, smalle wegen en vooral sterke wind, zorgde vanaf het begin voor een uitgerekt peloton, wat het moeilijk maakte om vooraan te komen. Dit werd verergerd doordat JEGG-DJR Academy vanwege pech bij het inschrijven achteraan moest starten. Na de eerste 10 kilometer ontstonden de eerste waaierformaties door de wind, en de smalle wegen veroorzaakten al vroeg valpartijen, waarbij Hidde Swart en debutant Giel de Geus betrokken raakten. Giel belandde in de achterhoede en moest uiteindelijk lossen.

Marijn Maas

Thomas Baart wist zijn gunstige startpositie te benutten en sloot aan bij de achtervolgende groep op de kopgroep van acht vluchters, die later werd ingerekend. Marijn Maas, Sven Peijnenburg en Tjalle de Bruin organiseerden in een vierde groep een lange achtervolging, bijna constant op het wiel van de derde groep. Het verschil tussen de eerste en vierde groep was lange tijd slechts 1,30 tot 1,50. Uiteindelijk sloten ze aan bij de derde groep en bijna wist Marijn in een sterke achtervolging de aansluiting met de tweede groep te maken, uiteindelijk eindigde hij als 28e. Thomas Baart finishte als 36e na een sterke race, terwijl Tjalle de Bruin en Sven Peijnenburg respectievelijk als 45e en 48e over de streep kwamen. In het ploegenklassement staat JEGG-DJR Academy momenteel op de 13e plaats. De Belg Lars Vanden Heede (Soudal-Quickstep Devo Team) schreef de Wim Hendriks Trofee op zijn naam.

Tom Smeets

Op zondag 24 maart, in Schoonderlogt, leek Tom Smeets tijdens de koers, gekenmerkt door regen, hagel en harde wind, de sterkste te zijn in een kopgroep van zes. Echter, de ploeg Diftar/Ijsselstreek, met drie renners in de kopgroep, wist in de sprint de overwinning weg te kapen voor Tom’s neus. Volgende week zijn er geen klassiekers gepland en hebben de renners een rustperiode voordat ze op 6 april deelnemen aan de Omloop van de Braakman, als onderdeel van de topcompetitie, en de Zuiderzeeronde, voor de eerste wedstrijd in de clubcompetitie.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen