Jeugdleden MTB Oosterhout veroveren podium in Oldenzaal

Zaterdag streden maar liefst 10 jeugdleden van MTB Oosterhout in de Landelijke Jeugdcompetitie Cross Country Olympic in Oldenzaal.

Jeugdleden MTB Oosterhout

Op de vroege ochtend van zaterdag 30 maart ging de wekker om 5.45 uur, en om 6.45 uur zat het team al in de auto op weg naar Oldenzaal, een rit van zo’n 200 kilometer die ongeveer twee uur duurde. De bestemming? Een jeugdwedstrijd in de Landelijke Jeugdcompetitie Cross Country Olympic, een serieus georganiseerd evenement op hoog niveau.

Uitdagend parcours

De delegatie van MTB Oosterhout was goed vertegenwoordigd met 10 enthousiaste deelnemers in de categorieën 1 tot en met 5: Jelle, Huib, Jelte, Anouk, Merijn, Nikita, Marit, Elise, Mila en Lauren. Ondanks de vroege start was het weer perfect, met temperaturen rond de 16/17 graden Celsius, droog weer en een uitdagend parcours dat op de deelnemers wachtte.

Drie podiumplaatsen

Het team keerde naar huis met drie podiumplaatsen: Jelle behaalde de derde plaats in categorie 1, Huib veroverde de derde plaats in categorie 2 en Jelte eindigde op de tweede plaats in categorie 3. Deze prestaties leverden MTB Oosterhout drie bekers en drie Twentse Paasbroden op, die zeker met smaak zullen worden opgegeten.