Midweeks succes voor TSC met 0-2 winst bij VOAB

Aanvoerder Marnix van der Velden

Donderdagavond won TSC de uitwedstrijd tegen VOAB met 0-2. Het wedstrijdverslag is geschreven door Henk Jansen.

VOAB  – TSC

Door bepaalde omstandigheden bij VOAB werd de wedstrijd van zondagmiddag naar gisterenavond verplaatst. Voor TSC was dit geen obstakel, aangezien ze gewend zijn om op verschillende tijdstippen te spelen. Van zondagmiddag, naar zaterdagavond, en nu dus op donderdagavond. Hoewel VOAB onderaan de ranglijst staat, was het niet van plan om zich zomaar gewonnen te geven. TSC begon de wedstrijd met aanvoerder Marnix van der Velden op het middenveld. Hij speelde een cruciale rol zonder ook maar één keer balverlies te lijden, volgens de kenners. Met talenten als Bart Dirven en Jeroen Ooms, die beiden doelpunten op hun naam schreven, leek het succes van TSC gegarandeerd.

Eerste helft

Dirven opende de score in de eerste helft met een doelpunt in de 27e minuut, gevolgd door Ooms in de tweede helft met een prachtig doelpunt van grote afstand in de 64e minuut. TSC was gedurende de hele wedstrijd duidelijk de betere ploeg, met momenten van uitmuntend spel, vooral na de rust. De supporters uit Oosterhout, die in groten getale aanwezig waren, genoten met volle teugen. Als VOAB toch gevaarlijk dreigde te worden, hield TSC-doelman Krijn Visser alles onder controle.

Nog niet veilig

De wedstrijd verliep uiterst sportief en werd geleid door een neutraal trio dat alles uitstekend onder controle had. Dit alles dankzij de sportiviteit van beide teams. TSC staat nu weer iets hoger in de middenmoot, maar is nog niet veilig. De grote concurrent, Sparta 25, heeft evenveel punten als TSC en komt op 12 mei naar de Warandelaan. Deze wedstrijd kan cruciaal zijn voor de positie van beide teams. Voor TSC belooft het in ieder geval een geweldig koningsfeest te worden, met drie belangrijke punten op zak.