Marijn Maas vierde tijdens H4A Beloften Weekend in Zeeland

Foto: ID 673440 by Pixabay

Marijn Maas van de wielervereniging JEGG-DJR Academy pakte in de Zeeuwse klassieker H4A een indrukwekkende vierde plaats in het kasseienklassement, na drie etappes verspreid over twee dagen in een competitief veld met jonge profs in de U23 Road Series.

Zeeuws Vlaanderen

Marijn zijn sterke prestaties op de tweede dag waren doorslaggevend: hij eindigde als 13e in de tijdrit van 13,7 km in Sas van Gent en sprintte naar een 8e plaats in de etappe van Sas van Gent naar Philippine, die gekenmerkt werd door 18 kasseistroken en zware wind. Deze resultaten volgden op zijn 25e plaats in de openingsrit in Terneuzen. Door zijn indrukwekkende rijden eindigde Marijn niet alleen als vierde in het kasseienklassement, maar behaalde hij ook een achtste plaats in het algemeen klassement.

Hectisch

Het was van tevoren duidelijk dat de wedstrijd voor de jonge talenten van JEGG-DJR Academy hectisch zou zijn. Marijn kon rekenen op zijn teamgenoten, waaronder de Australiër James Forbes, die zijn debuut maakte, evenals Sven Pijnenburg, Thomas Baart, Niels Brinkman en Tjalle de Bruin. In de eerste etappe eindigde Marijn als 25e, gevolgd door James Forbes op de 29e plaats. Sven eindigde als 52e, Thomas als 74e en Tjalle kwam als 115e over de finishlijn.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen