Dominerend TSC JO19-01 bekerfinalist door geconcentreerde winst

Zaterdagmiddag was het tijd voor de langverwachte halve finale van TSC JO19-01. Het verslag is geschreven door Henk Jansen.

Op weg naar de bekerfinale

Slechts één stap verwijderd van de kers op de taart van dit seizoen: de bekerfinale. De boodschap was helder: blijf trouw aan je eigen spel en laat je niet verleiden tot het spel van de tegenstander, die op papier lager geklasseerd is. En dat is precies wat TSC gedurende 90 minuten voortreffelijk deed, onder toeziend oog van een uitzinnig publiek op sportpark De Warande.

Openingstreffer

Al in de beginfase zette Lars Geutjes een stevige verdediging neer na een inworp, waardoor Damin el Abdellaoui de openingstreffer kon scoren via een gelukkige carambole: 1-0. TSC bleef de wedstrijd domineren en werd vlak voor rust beloond met een belangrijke tweede goal. Na een vloeiende aanval over meerdere schijven was Sylvain de Been het eindstation met een fraai uitgevoerde treffer: 2-0 bij rust.

Tempo opvoeren

In de rust werd vooral benadrukt om het tempo op te voeren en zuinig te zijn in de afronding van aanvallen. TSC bleef de wedstrijd controleren en Sparta ’18 kon hier weinig tegenover stellen. Damin scoorde zijn tweede goal met een prachtig schot in de bovenhoek, waarna Joey Oomens beheerst de voorzet van Travis Siemerink in de korte hoek binnenkopte: 4-0.

Blauwhemden

Dankzij een solide verdediging en uitstekend keeperswerk van Gijs Steevens kwam TSC niet in de problemen en volbrachten de blauwhemden hun taken met volledige inzet en strijd. Op zaterdag 1 juni staat de finale op het programma, die op neutraal terrein gespeeld zal worden tegen FC Engelen. Hoewel dit team in divisie 3 speelt, staan ze bekend als een geduchte tegenstander waar men alert op moet zijn.