VV Oosterhout JO13-1 ongeslagen kampioen na 5-2 overwinning tegen Right’Oh

Foto: VV Oosterhout JO13-1

Afgelopen zaterdag speelde VV Oosterhout JO13-1 haar kampioenswedstrijd in de 2e klasse thuis tegen Right‘Oh JO13-1 uit Geertruidenberg.

VV Oosterhout – FC Right’Oh (JO13-1)

Het nog ongeslagen VV Oosterhout stond tegenover Right ‘Oh, dat geen enkel punt meer kon laten liggen om nog kans te maken op het kampioenschap. De wedstrijd beloofde vooraf al een enerverend spektakel te worden, en dat was het zeker! Met nog slechts twee wedstrijden te gaan en een verschil van zes punten in het voordeel van VV Oosterhout leek het bijna onmogelijk voor Right‘Oh om dit goed te maken. En inderdaad, dat bleek onhaalbaar.

Eerste helft

Het solide verdedigingswerk van Tijs, Levy, Mees en Dex weerhield Right ‘Oh van elke kans op een aanval. De wedstrijd speelde zich voornamelijk af op de helft van Right‘Oh, waar de verdediging alles deed om de aanvallen van VV Oosterhout te dwarsbomen. Toch was het VV Oosterhout dat al snel op voorsprong kwam met een doelpunt van Mehmet, gevolgd door een tweede treffer van Mehmet, op aangeven van Giovanni. Right ‘Oh wist echter terug te komen met een doelpunt uit een scrimmage: 2-1. Vlak voor rust vergrootte Mehmet zijn doelpuntenaantal tot drie, na een prachtige pass van Dex. Hiermee werd de ruststand op 3-1 bepaald.

Tweede helft

Na wat tactische aanpassingen begon VV Oosterhout sterk aan de tweede helft. Right‘Oh zette echter druk en kwam snel terug tot 3-2. Even later kreeg Right‘Oh een penalty, maar de invallende keeper Rafejan wist deze knap te stoppen, wat resulteerde in een boost voor VV Oosterhout. Met nog enkele treffers van Mehmet, waarbij de laatste werd voorbereid door Mike, werd de eindstand uiteindelijk 5-2 in het voordeel van VV Oosterhout. Een emotioneel moment vond plaats in de laatste minuut, met een keeperwissel om Aaron, die herstellende was van een auto-ongeluk, weer op het veld te brengen als eerbetoon aan zijn inzet. Met het eindsignaal van scheidsrechter Jurson Cleopa was het officieel: VV Oosterhout JO13-1 werd ongeslagen kampioen!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen