[FOTO’S] Rune Herregodts kampioen na etappezage Alexander Alby

Oosterhout was tijdens de vijfde en tevens laatste etappe van de ZLM Tour even het middelpunt van de wielerwereld. 

ZLM Tour Oosterhout

Na de ploegenpresentatie op de Markt vertrok het hele peloton voor een rondje door het middelste deel van Brabant. Deze slotetappe van 159,4 kilometer voer de renners van Oosterhout via Elshout, Vlijmen, Udenhout en Loon op Zand weer terug naar Oosterhout. Met de finishlijn op de Slotlaan werden nog enkele lokale rondjes gereden. Het hele wielerdorp was ondertussen opgebouwd op de parkeerplaats Slotjesveld. Zo kreeg iedereen de kans op de karavaan eens van dichtbij te bewonderen. De vijfde en laatste etappe van de ZLM Tour is gewonnen door Alexander Alby. In een spannende massasprint wist hij de Rus Gleb Syritsa (Astana) en de Italiaan Jakub Mareczko (Team Corratec Vini Fatini) te verrassen, die respectievelijk tweede en derde werden. De eindoverwinning in de ZLM Tour ging naar Rune Herregodts,

Dikke Banden Race

Voor de kinderen was er een parcours uitgezet rondom de wijk Slotjes-West, waar zij mee konden doen aan de Dikke Banden Race. Maar liefst 130 kinderen deden mee aan deze mini wielerwedstrijd. Voor iedere deelnemer was er een t-shirt en een medaille. Voor de nummers 1, 2 en 3 in de verschillende categorieën stond er een blinkende beker klaar. Daarna was het de beurt aan de amateurs en recreanten tijdens de Grote Prijs van Oosterhout. Hoewel de organisatie specifiek dames had opgeroepen, had zich maar 1 vrouw gemeld. Al met al was het een spannende strijd tijdens de lokale rondjes.

Feestplein

PromOosterhout en de Gemeente Oosterhout hadden kosten noch moeite gespaard om het feestplein aan de Slotlaan gezellig in re richten. Er kon worden genoten van een hapje en een drankje, er stonden springkussens en iedereen kon een mooi plaatsje vinden langs de kant in de Slotlaan. En dat hebben vele Oosterhouters dan ook gedaan. Volgend jaar is er voor de derde keer een etappe Oosterhout-Oosterhout in de ZLM Tour. De exacte datum is nog niet bekend.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen