Ties Kruithof wint Hartje Baarn en pakt leiderstrui

Foto: Marcello Velo | JEGG-DJR Academy

Ties Kruithof van wielervereniging JEGG-DJR Academy neem de leiding in het Vallei- en Eemklassement. Het verslag is van Toon Rekkers.

Ties Kruithof

Ties Kruithof van wielervereniging JEGG-DJR Academy heeft afgelopen zondag bij de nieuwelingen de ‘Wielerronde Hartje Baarn’ gewonnen. Met deze overwinning nam hij ook meteen de leiding over in het Vallei- en Eemklassement. Na het winnen van het kampioenschap ‘Het Groene Hart’ en de ronde van Bruinisse eerder dit seizoen was het voor Tijs dit seizoen zijn derde overwinning.

Ruim een minuut voorsprong

Ties Kruithof  had zijn zinnen gezet op de dubbelslag en  ging er al na 3 van de 23 ronden door het centrum van Baarn met 3 medevluchters vandoor. Samen bouwden ze een voorsprong op die niet meer werd dan 20 seconden. “Ik voelde dat ik nog over had in de kopgroep”, aldus Kruithof. “Toen ik merkte dat het peloton weer dichter kwam heb ik nog extra gasgegeven. De andere konden op dat moment niet volgen, zodat ik de laatste 12 ronden alleen heb gereden.” Ties kwam uiteindelijk met ruim een minuut voorsprong op  zijn drie medevluchters over de meet.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen