TSC Zaterdag 1 eervol onderuit tegen Internos

TSC Zaterdag 1 onderuit Bij Internos met afscheid van Wouter van Steijn. Het verslag is geschreven door Henk Jansen.

Halve finale

Zaterdagmiddag was het zover: TSC moest de halve finale spelen tegen Internos in Etten-Leur. Internos speelde thuis omdat zij hoger op de ranglijst stonden dan TSC. Desondanks kwam TSC weer goed uit de startblokken. Een vrije trap op 20 meter van het doel was voor Juul Wouters genoeg om de bal in de bovenhoek te plaatsen: 0-1. Dit was op dat moment zeker verdiend. Het spel golfde op en neer; TSC gaf weinig weg, maar creëerde ook niet veel kansen.

Blessure

Pech voor TSC was het uitvallen van de altijd scorende Danilo Maton door een blessure. Aart Joosen kwam voor hem in het veld, en ook Internos voerde enkele wijzigingen door. Middenvelder Van Zwam verhuisde naar de spits en hij bleek een lastige tegenstander voor TSC. Hij was het dan ook die 30 minuten na rust de 1-1 scoorde. Kort daarvoor had TSC nog een goede mogelijkheid op 0-2 door een schot van Jarno Mous, maar helaas werd dit geen doelpunt. De grootste kans was nog voor routinier Wouter Steijn, maar zijn inzet ging rakelings voorlangs.

Verlenging

De wedstrijd ging de verlenging in, waar leeftijd en conditie een rol gingen spelen. Een voorzet van Internos vanaf de rechterflank leidde tot de 2-1 toen hun linksbuiten zijn man voorbleef. Adri van Strien moest ingrijpen en wisselde: Ruben Snoeren en Jeroen Martens kwamen binnen de lijnen. TSC besloot alles of niets te spelen. Gelukkig was doelman Yannick Millenaar in vorm en ging tegen het einde zelfs mee naar voren. Helaas leidde een afgeslagen aanval tot een situatie waarin de doelman nog niet terug was in zijn doel. Internos profiteerde en scoorde in het lege doel: 3-1, het einde van de nacompetitie voor TSC.

TSC-icoon Wouter van Steijn

Ondanks alles konden de spelers met trots het veld verlaten. Ze hadden alles gegeven en speelden enkele mooie wedstrijden, wat de pijn van de uitschakeling enigszins verzachtte. Een opmerkelijk feit was het definitieve afscheid van TSC-icoon Wouter van Steijn, die 17 jaar deel uitmaakte van de TSC-selectie. Een geweldige voetballer met een gouden linkerbeen en een TSC-man in hart en nieren. Hij gaat gas terugnemen en in een lager team spelen, maar blijft gelukkig behouden voor de club. Wouter, bedankt voor alles!