Cindy Embregts en Noor Dekker winnen in Nootdorp en Maassluis

12 aug , 6:46 Sport
noordekkermaassluis
Cindy Embregts en Noor Dekker van wielervereniging JEGG-DJR Academy wisten afgelopen week hun stempel op de koers te drukken.

Wielerronde van Nootdorp

Sprintkanon Cindy won afgelopen donderdag na een lange sprint met enige fietslengtes voorsprong de Wielerronde van Nootdorp. Ze had in de koers te maken met een stevige overmacht aan kanshebbers, zoals Phaedra Krol, die tweede werd, maar wist in de finale het momentum te pakken om zo haar sprintkwaliteiten in te zetten en de 60 kilometer in 1:38:20 te winnen.

Tour de France Femmes

Noor Dekker (zie foto) veroverde afgelopen zaterdag in Maasluis de eerste prijs in de Voorwedstrijd Tour de France Femmes als een van de openingskoersen voor de echte Tour de France voor vrouwen, die vandaag in Rotterdam van start gaat. De rensters hadden er zin in en daarom waren er vanaf het begin veel vluchtpogingen om uit de greep van het peloton te kunnen blijven, met als gevolg dat de finale werd ingegaan met een kopgroep van vijf, met daarin Noor, een stel achtervolgers waar Miranda Bik het nodige ploegenspel speelde, en het grote peloton.

Peloton

In het peloton zaten namens JEGG-DJR Academy Julia Besselsen, Bregje van Dortmont, Yva Geluk en Kelly van Dijk op het vinkentouw. Noor kon vertrouwen op haar sprintkwaliteiten en won zo de sprint van de kopgroep. Miranda werd zevende, en Julia won na een goed ploegenspel van Yva en Kelly en een perfecte lead-out van Bregje met een straatlengte voorsprong de sprint voor de 10e plaats. Bregje, Yva, en Kelly finishten na gedane arbeid in het peloton.