Elite JEGG-DJR Academy plaatst zich rechtstreeks voor de Topcompetitie 2025

11 sep , 7:20 Sport
tom smeet eurode omloop 08092024
De Eurode Omloop in het Limburgse heuvelland rond Kerkrade op zondag 8 september vormde met haar lengte van 156 kilometer en veel klimwerk, de afsluitende finale van de topcompetitie. Het eliteteam van de Oosterhoutse wielervereniging bestaande uit Sven Pijnenburg, Thomas Baart, Tom Smeets, Tjalle de Bruin en Hidde de Swart ging van start met het doel de 8e positie in het algemeen klassement en de 3e  positie als clubploeg in de topcompetitie te consolideren.
Deze lastige omloop die voor Sven Pijnenburg wel degelijk mogelijkheden bood kende al vrij vroeg in het begin een grote valpartij die Sven niet kon ontwijken. Een fietswissel met de daaropvolgende achtervolging was voor Sven een te grote kloof om nog potten te kunnen breken. Het peloton was ontploft en Tom Smeets, Thomas Baart en Hidde Swart ontbraken zodoende voorin. Tjalle de Bruin zat in de eerste groep en kon zich er heel goed handhaven. Deze groep begon in de smalle straten van Kerkrade aan de finale. Dat laatste betekende een onmogelijke sprint voor Tjalle in de kronkelende straatjes richting de finish. Tjalle ging in dezelfde tijd als winnaar Timo de Jong (VolkerWessels) over de meet in een tijd van 02:15:15 en werd als 24e geklasseerd. 
Al met al bleef de schade voor de positie in klassement van de Schwalbe topcompetitie beperkt en JEGG-DJR Academy eindigde als nummer 9. Hiermee plaatste JEGG-Academy zich dan ook als 4e clubteam direct voor de Topcompetitie 2025.
In het klassement van de beste clubrenners werd Jasper de Laat 10e, Marijn Maas 16e, Tjalle de Bruin 24e, Tom Smeets 25e en Sven Pijnenburg 34e.