Loek Graafmans pakt brons tijdens de Ronde van Luyksgestel

26 jun , 6:34 Sport
jegg 1
Loek Graafmans van JEGG-DJR Academy heeft afgelopen maandag zijn eerste podiumplaats van dit seizoen behaald tijdens de 56e Ronde van Luyksgestel. Deze prestatie is een beloning voor Graafmans' aanvallende stijl van rijden dit seizoen.

Ronde van Luyksgestel

In het 40 kilometer lange criterium eindigde de zestienjarige Graafmans als derde, achter thuisfavoriet Matt Roijackers en Koen Sonnemans. De koers begon relatief rustig, maar Graafmans zorgde voor actie in de laatste ronden. "Het was lang een gesloten koers," aldus Loek. "Op vier ronden voor het einde probeerde ik het al, maar er werd nog fel gereageerd. Een ronde later was het wel raak en konden alleen Roijackers en Sonnemans nog naar mij toe rijden. In de sprint waren die jammer genoeg te sterk. Ik ben zeker tevreden met de derde plek. De afgelopen wedstrijden was ik ook veel in de aanval, maar bleef de beloning uit. Nu is die eindelijk daar."

Toekomstplannen

De in Rijen woonachtige Graafmans maakt zich nu op voor het Critérium Européen des Jeunes 2024 in Luxemburg, dat aankomend weekend plaatsvindt. "Klimmen ligt mij nog beter en de vorm is goed. Hopelijk kan ik mezelf hier opnieuw tonen," zegt Loek vol vertrouwen. Met zijn sterke optreden in Luyksgestel en zijn optimistische vooruitblik op het Critérium Européen des Jeunes, toont Loek Graafmans aan dat hij een opkomend talent is om in de gaten te houden. Zijn aanvallende rijstijl en vastberadenheid beloven veel goeds voor de rest van het seizoen.