Mariëlle Trauborst debuteert met een 4e plaats in het clubklassement van de Tour de la Semois

24 sep , 6:44 Sport
djr
Met een 24e klassering in het algemeen klassement was de bij JEGG-DJR Academy debuterende Mariëlle Trauborst daarmee de 4e clubrenner tussen de professionele vrouwen in de Tour de la Semois in de Waalse Ardennen.

Mariëlle Trauborst

De Tour de la Semois was de afsluitende etappewedstrijd van de AG-competitie voor vrouwen, waar de clubrensters de degens kruisen met de professionele rensters. De eerste etappe hakte er goed in bij de vrouwen van JEGG-DJR Academy. De andere debutante, Jasmijn Bloemheuvel, wist dat het vele klimwerk een taaie klus werd, en dat gold ook voor Miranda Bik en Claudia Oranje. Miranda werd na 20 km gelost, en zowel zij als Claudia moesten na een kilometer of vijftig de pijp aan Maarten geven.

Sterke kopgroep

Heleen Gierveld had problemen met het versnellingsapparaat en zag zich ook gedwongen om de koers te laten voor wat het was. Mariëlle Trauborst zat in een sterke kopgroep – met daarin o.a. de sterke Thalita de Jong (Lotto Dstny), Karlijn Swinkels (UAE) en Marije Meijering (Movistar) – en wist zo als 22e te finishen, waarmee ze de 2e clubrenner in het klassement werd. Noor Dekker finishte in het peloton.

Slotetappe

De slotetappe op zaterdag, die door Thalita de Jong werd gewonnen, in de omgeving van Bretix, bood Mariëlle de kans om als 1e clubrenner te eindigen. Noor Dekker stelde zich volledig in dienst van Mariëlle. Echter, kettingproblemen brachten Mariëlle op achterstand. Noor nam haar kopvrouw op sleeptouw en zo wisten ze na een kilometer of vijf terug te keren in het peloton voordat het rennersveld aan de beslissende klim, met een gemiddeld stijgingspercentage van 10%, begon. De eerdere inspanningen om terug te keren deden zich voelen bij zowel Noor als Mariëlle. Mariëlle kon lang mee omhoog, maar kwam door haar eerdere inhaalrace net als Noor op een gaatje en ging met 56 seconden achterstand over de meet. Ze werd 33e in de etappe, eindigde 24e in het eindklassement, en werd 4e clubrenner. Noor kwam 20 seconden later als 35e over de finish. (Foto:Alexis Dancerelle/Direct Velo)