Nick Koenis van JEGG-DJR Academy tweemaal podium Toekomst Cup

25 sep , 6:23 Sport
jegg
Nick Koenis stond afgelopen weekend bij de nieuwelingen tweemaal op het podium in het slotweekend van de Watersley Talent Cup, een tweedaagse in Sittard. Zaterdag ging hij als nummer twee over de finish, waarmee hij ook derde werd in het algemeen klassement van de Toekomst Cup.

Nick Koenis

De eerste etappe was voor de nieuwelingen een criterium van 55 kilometer op het ‘Tom Dumoulin Bike Park’ in Sittard, waar Nick Koenis vervolgens verrassend uitpakte. De inwoner van ‘s-Gravenzande sprong in de finale naar Jostein Smit, de man op kop. De 16-jarige Nick bleef vervolgens ruim 3 ronden van 7,6 km, met twee klimmen, voor het jagende peloton uitrijden en werd knap tweede. In het algemeen klassement sprong Nick daardoor naar de derde plek. Ploeggenoten Loek Graafmans en Ties Kruithof konden zich voorin de koers in het peloton handhaven. Caiden Jeurissen en Stijn Hoffmans werden door lekke banden teruggeworpen en zagen hun positie in het algemeen klassement in gevaar komen.

Slotetappe afgelast

De slotetappe op zondag werd, net als bij de dames en de junioren, afgelast, en werd het uiteindelijke algemeen klassement opgemaakt met de behaalde resultaten van zaterdag. Hierdoor werd Nick Koenis derde achter Jostein Smit en de winnaar van het algemeen klassement, Stein Vlieland, die volgend jaar uitkomt in de juniorenselectie van JEGG-DJR Academy. Loek Graafmans, Ties Kruithof, Steijn van der Laarse, Stijn Hoffmans en Caiden Jeurissen eindigden respectievelijk als 19e, 24e, 58e, 62e en 63e in het eindklassement. De lekke banden van Stijn en Caiden waren nu debet aan hun positie in het algemeen klassement.