Oosterhout warmt zich op voor de ZLM Tour op 11 juni

08 mei 2023, 6:40 Sport
boog zlm tour slotlaan
Op 11 juni wordt de laatste etappe van de wielerwedstrijd ZLM Tour gereden met de start en finish in Oosterhout.

ZLM Tour Oosterhout

Oosterhout kent een lange wielerhistorie. Zeker als we terug denken aan de Ronde van de Molen, een eendaagse wielerklassieker op de Voorheide (Slotjes-Oost). De Hart van Oosterhout heeft daar een vervolg aan gegeven met de wielerronde Hart van Oosterhout met enkele edities door het stadscentrum. Het was PromOosterhout die verschillende landelijk koersen naar Oosterhout wist te halen, waaronder de succesvolle doorkomst van La Vuelta in 2022. Mede door de massale belangstelling tijdens La Vuelta heeft de gemeente besloten een driejarig contract af te sluiten met de ZLM Tour.

Stellage Slotlaan

Ad Jespers van PromOosterhout: "De ZLM Tour wordt door de wielrenners zelf gezien als de wielerkoers voor sprinters in de voorbereidingen voor de Tour de France. Naar verwachting zullen alle grote sprintnamen dan ook aan de start staan, waaronder Mark Cavendish. De start van de laatste etappe is op de Markt en na enkele doorkomsten zal de finish op de Slotlaan zijn." Om de finishlijn alvast bekend te maken is vorige week in de avonduren al een stellage geplaatst in de Slotlaan.

Spandoek Bovensteweg

De ZLM Tour wordt op deze manier steeds zichtbaarder in de stad. Ad: "Naast de banieren van het Parkfeest en de Jaarmarkt Den Hout wappert inmiddels ook de ZLM Tour vlag. En net zoals met La Vuelta zal ook de komende weken weer een spandoek van bijna 32 meter over de Bovensteweg worden gehangen. Het mag duidelijk zijn de PR van de ZLM Tour op volle toeren draait!"