Oppermachtig TSC wint dik verdiend 2-1 van Uno Animo

14 okt , 6:17 Sport
tsc
Cees Verduijn | TSC
TSC heeft zondagmiddag een dik verdiende 2-1 overwinning behaald op Uno Animo. Het verslag is geschreven door Henk Jansen.

TSC - Uno Animo

Op eigen terrein aan de Warandelaan verwelkomde TSC een oude bekende, met wie de club al jarenlang een sportieve rivaliteit onderhoudt. Hoewel promoties en degradaties af en toe roet in het eten gooiden, kruisen de twee teams regelmatig de degens. TSC begon voortvarend en domineerde vanaf de aftrap. Uno Animo had weinig in te brengen en keek voornamelijk toe. Al na 15 minuten zorgde Bart Dirven voor de verdiende 1-0, na een prachtige voorzet van Matthew Coenraads. De gasten wisten slechts één keer gevaarlijk te worden, maar TSC-doelman Krijn Visser voorkwam met een uitstekende redding de gelijkmaker. Kort voor rust had Dirven opnieuw kunnen scoren, maar zijn schot raakte de lat. Met een 1-0 voorsprong ging TSC de rust in, al had het verschil veel groter kunnen en moeten zijn.

Tweede helft

Na de pauze ging TSC verder waar het gebleven was, met subliem voetbal dat de toeschouwers lange tijd niet meer hadden gezien. In de 55e minuut werd het harde werken beloond toen Bart Dirven opnieuw scoorde, ditmaal na een fraaie pass van de uitstekend spelende Stijn Schriek: 2-0. Hoewel Uno Animo in de 75e minuut terugkwam tot 2-1 door een ongelukkige vrije trap die van richting werd veranderd, bleef TSC de wedstrijd onder controle houden. Doelman Krijn Visser voorkwam met een knappe reflex dat Uno Animo nog verder kon terugkomen. Het bleef uiteindelijk 2-1, een uitslag die de verhoudingen op het veld recht deed. TSC had zichzelf misschien meer doelpunten kunnen verwijten door gemiste kansen, maar de overwinning was dik verdiend. Dankzij dit resultaat staat de ploeg nu op een gedeelde derde plaats in de competitie, en als ze dit niveau kunnen vasthouden, belooft dat veel goeds voor de toekomst.