Poolse versterking voor JEGG-DJR Academy in Ronde van Namen

02 aug , 6:33 Sport
jegg
Maciej Bananszak zal na het vertrek van Marijn Maas onlangs de gelederen van de `Oosterhoutse Wielerploeg JEGG-DJR Academy versterken in de Ronde van Namen.

Maciej Bananszak

Maciej, die dit jaar in de kleuren van JEGG-DJR Academy koerst, is lid van de nationale Poolse selectie en heeft in die hoedanigheid diverse etappekoersen gereden. Voor JEGG-DJR Academy was de Ronde van Namen twee jaar geleden een van de hoogtepunten in een erg sportief wegseizoen en dat was onder andere te danken aan tourdebutant Frank van den Broek, die in 2022 de Ronde van Namen op zijn naam wist te schrijven.

Ronde van Namen

De Ronde van Namen is een 5-daagse klimkoers over ongeveer 720 kilometer met elke etappe de nodige hoogtemeters. De start is op 7 augustus in Vresse-sur-Semois, waar Sven Pijnenburg op 10 juli al een achtste plaats wist te bemachtigen. De wedstrijd eindigt zondag 11 augustus op de citadel van Namen. Ploegleider Jeroen van Gisbergen heeft dan ook renners weten te selecteren die dit seizoen al regelmatig in de prijzen reden of mede de koers naar hun hand wisten te zetten. De geselecteerden zijn: Tom Smeets, Sven Pijnenburg, Tjalle de Bruin, Thomas Baart, Niels Brinkman, Hidde Swart en Maciej Bananszak.