Promotie voor 91-jarige judosensei Wim Cobben

04 jul 2023, 6:41 Sport
wim cobben
Voorafgaand aan de zwarte band examens judo in Tilburg werd de 91-jarige judosensei Wim Cobben in het zonnetje gezet.

Wim Cobben

Wim Cobben heeft 67 jaar geleden, in 1956, zijn eerste dan judo hebben behaald. Rond die tijd is hij ook als judo leraar actief geworden. Pas in 2019, dus 4 jaar geleden, is Wim om gezondheidsredenen moeten stoppen als leraar. Dankzij zijn judokennis, zijn mensenkennis, zijn kenmerkende stem en zeker ook dankzij zijn humor heeft hij decennia lang judo lessen gegeven.

Coach en bestuurder

En al die jaren stond hij niet alleen op de mat als leraar, maar stond hij ook vaak naast de mat als coach. Op zowel beginnerstoernooien als toptoernooien, heeft hij altijd zijn judoka's begeleid. Als vrijwilliger is hij als districtsbestuurder Wedstrijdzaken vanaf 1972 maar liefst 16 jaar actief geweest binnen ons district. Hiermee staat Wim op plek 6 van personen die vanaf 1954 in het districtsbestuur hebben gezeten. Een indrukwekkende prestatie in een toen snel veranderende periode.

Derde dan judo

De Judo Bond Nederland vindt dat de heer Wim Cobben zeker tot deze buitencategorie behoort. En daarom is unaniem besloten door zowel het Districtsbestuur als de Districts Graden Commissie Judo om Wim Cobben te promoveren tot 3e dan judo. De zwarte band met 3 streepjes wordt uitgereikt door de heren Meyer en Visser. En samen met Wim's kinderen en kleinkinderen wordt er nog een tijdje gezellig gesproken over de vele bijzondere judo momenten in het leven van deze bijzondere judoka.