Spektakel tussen VV Oosterhout en Madese Boys eindigt in 2-2

14 okt , 6:40 Sport
vv oosterhout
Ad Looijmans | VV Oosterhout
VV Oosterhout en Madese Boys hebben zondagmiddag een boeiende wedstrijd gespeeld die eindigde in een 2-2 gelijkspel. Het verslag is van Ad Looijmans.

Madese Boys - VV Oosterhout

Na de teleurstellende nederlaag van vorige week had de technische staf van VV Oosterhout flink wat werk verricht om het team weer op de rails te krijgen. Onder leiding van scheidsrechter Collin van Knegsel, die eerder betrokken was bij een hectische wedstrijd bij DIA, verliep de wedstrijd dit keer zonder grote incidenten, ondanks enkele discutabele beslissingen. Madese Boys begon sterk, waarbij Jip van der Plas direct dreigend was. Toch was het Rick de Bruijn die al in de 4e minuut de score opende met een onhoudbaar schot, 1-0. De supporters van VV Oosterhout vreesden voor een herhaling van de voorgaande week, maar dat bleek onterecht.

Scheurtjes in verdediging

Hoewel Madese Boys aanvankelijk de overhand had, begonnen er naarmate de eerste helft vorderde scheurtjes te ontstaan in hun verdediging. In de 25e minuut kreeg Jonathan Yuya de kans. Hij kapte zijn tegenstander uit en schoot de bal verrassend langs keeper Koen van Aert, wat de stand op 1-1 bracht. Vlak voor rust was het opnieuw raak voor VV Oosterhout, toen Wesley Stadhouder van afstand raak schoot en daarmee de 1-2 op het scorebord zette.

Tweede helft

In de tweede helft begon Madese Boys weer sterk en hielden ze de druk op de verdediging van VV Oosterhout hoog. In de 58e minuut wisten ze de gelijkmaker te forceren. Een verre inworp van Rick de Bruijn zorgde voor chaos in de doelmond van VV Oosterhout, waarna Jip van der Plas de bal achter keeper Brian Mathijsen kon tikken: 2-2. VV Oosterhout bracht enkele wissels in om het tij te keren, waarbij de ploeg meer op de counter ging spelen. Delvano van Bussel kreeg vlak voor tijd nog een grote kans, maar doelman Koen van Aert bleek een onneembare horde. De rebound kon ook niet worden benut door Abdelaziz Negro, waardoor de wedstrijd eindigde in een gelijkspel. Gezien het wedstrijdverloop mochten beide teams tevreden zijn met het resultaat.