Succesvol internationaal waterpolotoernooi bij Z&PC de Warande

04 sep , 6:23 Sport
waterpolo
Afgelopen weekend transformeerde het zwembad van de Warande tot het bruisende centrum van het jaarlijkse Internationale waterpolotoernooi.

Internationaal waterpolotoernooi

Maar liefst 40 teams uit binnen- en buitenland verzamelden zich om de strijd aan te gaan in het water, waarbij teams uit Engeland, België en Nederland zorgden voor adembenemende wedstrijden vol spanning en strijdlust. Het evenement bood een podium voor zowel regionale ploegen als teams van het hoogste Nederlandse niveau, wat resulteerde in een weekend dat barstte van sportieve hoogstandjes.

Gevarieerd wedstrijdschema

De teams waren ingedeeld in zeven poules, met drie dames- en vier herenpoules, wat een gevarieerd wedstrijdschema opleverde waarin elke speler tot het uiterste ging. Na twee dagen van felle competitie werden de winnaars met trots gehuldigd. SG Mokum H1 veroverde de titel bij de heren met overtuigend spel, terwijl de dames van Liverpool Lizards een zenuwslopende finale via een penalty shootout naar zich toe trokken. Voor Z&PC de Warande was het toernooi eveneens een succes, met het heren- en damesteam dat hun kracht en doorzettingsvermogen toonde, ondanks dat de felbegeerde eerste plaats net buiten bereik bleef.

Juniorentoernooi

Maar het waterpolo feest is nog niet voorbij! Komend weekend wordt het toernooi voor junioren gehouden, waarbij de jonge talenten van Z&PC de Warande en andere teams de kans krijgen om te schitteren. In de leeftijdscategorieën onder 18 en onder 16 strijden de jeugdteams op zaterdag, terwijl de jongere spelers onder 14 en onder 12 op zondag in actie komen. Iedereen is van harte uitgenodigd om de toekomstige sterren van het waterpolo aan te moedigen en te genieten van een weekend vol passie, teamwork en sportiviteit.