TSC Clubicoon Ger de Heer op 74-jarige leeftijd overleden

27 jul , 6:25 Sport
ger de heer
Op vrijdag 26 juli is op 74-jarige leeftijd Ger de Heer overleden. Ger was een van de meest fanatieke supporters van TSC. Henk Jansen schreef namens TSC de onderstaande in memoriam.

In memoriam: Ger de Heer

Op vrijdag 26 juli 2024 is op 74-jarige leeftijd Ger de Heer overleden. Ger was zijn hele leven lang een trouw lid van TSC en stond vanaf het begin bekend om zijn enorme inzet op alle gebieden, zowel op sportief vlak als tijdens feesten en partijen. Hoewel hij nooit in de hoogste teams speelde, was hij een waardevolle speler in diverse elftallen.

Fanatieke supporter

Het meest bekend was Ger als de meest fanatieke supporter van TSC. Ook het Nederlands elftal had een speciale plaats in zijn hart. Geen enkele woning in Oosterhout werd zo vaak in oranje gehuld als die van Ger. Bij TSC was hij altijd degene die de grote mascotte en het clubvaandel droeg bij belangrijke wedstrijden. Hij was aanwezig bij alle kampioenschappen en degradaties van ons boegbeeld en bij talloze jeugdwedstrijden. Geen enkel feest ging voorbij zonder dat Ger de Heer, al staand op een tafel, de menigte opzweepte. Langs de velden was hij altijd degene die het vuurwerk afstak.

Gestreden, maar verloren

In 2023 kreeg Ger na diverse onderzoeken het slechte nieuws over zijn gezondheid. Hij heeft de laatste tijd langdurig in het Erasmus ziekenhuis gelegen, waar zowel hij als de medici alles hebben geprobeerd voor een mogelijk herstel. Aan zijn positieve instelling heeft het zeker nooit gelegen. "Tot het laatst toe gestreden maar toch verloren," zou hij zelf gezegd hebben.

Afscheid nemen

Ger de Heer laat zijn zoon John met Esther, Patrick met Natasja, en vier kleinkinderen achter. Zijn naam zal bij TSC nog jaren met veel respect worden uitgesproken. Namens TSC wensen we in het bijzonder zijn kinderen, kleinkinderen, verdere familie, vrienden en kennissen heel veel sterkte toe voor nu en in de toekomst. Het afscheid van Ger de Heer zal plaatsvinden op vrijdag 2 augustus om 13.00 uur op het hoofdveld van zijn geliefde voetbalclub TSC.