tsc voetbal
TSC
Na een verblijf van precies één jaar in de 1e klasse, neemt TSC zondag 1 weer afscheid van dit niveau. Het verslag is geschreven door Henk Jansen.

TSC 1 - IFC 1

Ondanks een leuk en sportief gezien goed seizoen waarin de 9e plaats werd veiliggesteld, overheerst toch teleurstelling. Voorheen was er nooit een regel dat de 5e van onder in de nacompetitie zou terechtkomen. Echter, de nieuwe regels van de KNVB zijn dit seizoen ingegaan, mede doordat steeds meer clubs op zaterdag gaan voetballen. Hierdoor wordt nu ook een 5e klasse geïntroduceerd. In de wedstrijd tegen IFC was TSC zeker niet de mindere partij. Sterker nog, de beste kansen waren voor de mannen uit de Warandelaan. TSC begon echter zwaar gehavend aan de wedstrijd door de vele blessures en de afwezigheid van de talenten uit de JO19-1, die elders heel succesvol de bekerfinale speelden. De ruststand van 0-0 was terecht bij deze sportieve ontmoeting tussen TSC en IFC.

Tweede helft

Naarmate de wedstrijd vorderde, leek het steeds meer alsof beide teams op een gelijkspel uit waren. Toch was het IFC dat scoorde na een misverstand in de TSC-achterhoede, wat resulteerde in een 0-1 achterstand in de 70e minuut. TSC moest nu meer risico's nemen en speelde vol op de aanval. Helaas leidde een uitbraak van IFC ertoe dat Sjak Blokdijk, die een uitstekende wedstrijd speelde, wat onbesuisd in actie kwam. In plaats van geel, wat meer dan terecht zou zijn geweest, kreeg hij tot ieders verbazing direct rood.

Countermogelijkheden

Met tien man en in de aanval bood TSC perfecte countermogelijkheden aan IFC. Deze werden dan ook volledig benut, waardoor IFC in de laatste vijf minuten uitliep naar een geflatteerde 0-3. De uitslag deed lijken alsof TSC kansloos had verloren, maar niets was minder waar. Over de hele wedstrijd gezien, heeft de gelukkigste gewonnen en met drie goals op je naam heb je het dan ook wel verdiend.