TSC Zaterdag 1 pakt naast de periodetitel?

22 mei 2023, 5:30 Sport
tsc voetbal
TSC Zaterdag 1 speelde zaterdag uit tegen Irene'58 in Den Hout. Het wedstrijdverslag is geschreven door Henk Jansen.

VV Irene'58 - TSC Zaterdag 1

Heel de week was het rekenen, gaat SCO met het kampioenschap er vandoor of RFC? Kan TSC zaterdag 1 de periode nog binnen halen. Deze zaterdag was de dag van de waarheid. SCO werd glansrijk kampioen door een 0-3 uitoverwinning. RFC speelde gelijk tegen RWB en was dus niet alleen in punten maar ook op doelgemiddelde minder dan SCO. Wellicht dat de nacompetitie hun nog verder gaat brengen. TSC was de dupe van dat gelijke spel. Daardoor kreeg RWB evenveel punten en had het een beter doelsaldo. Jammer maar helaas. Wat heeft het team van Jelle Rompa na de winterstop geweldig gepresteerd, petje af.

Wedstrijdverslag

Vandaag wonnen ze dik verdiend uit bij VV Irene in Den Hout met 3-5. Al binnen het half uur scoorde TSC 4 maal. Stefan Kok in de 11e minuut 0-1, Joey Hoefnagels 0-2, Thom van Hoof 0-3 en weer Stefan Kok in de 26e minuut zelfs 0-4. Voor rust scoorde Irene'58 nog wel de 1-4. Waar velen dachten aan de dubbele cijfers bij TSC liep het net even anders. Kort na de thee scoorde Stefan Kok zijn zoveelste hattrick van dit seizoen en zette hij de stand op het scorebord op 1-5. Maar het was Irene'58 die op het einde van de strijd nog twee maal scoorde waardoor de eindstand 3-5 werd. Dik verdiend voor TSC maar dat was slechts een schrale troost. Door een negatief doelsaldo bleken ze net naast de periodetitel te pakken.