LOeS doet niet mee aan Kieskompas voor gemeenteraadsverkiezingen

Jan Schellekens
Foto: LOeS

De nieuwe politieke partij Lokaal Open en Sociaal is niet te vinden op kieskompas. De partij met lijsttrekker Jan Schellekens vindt dat het kieskompas te weinig voldoet aan datgene waar de partij voor staat.

Stemhulp zonder LOeS

Deze week zal het Kieskompas zich bekend maken als de stemhulp voor de Oosterhoutse verkiezingen. Lokaal Open en Sociaal (LOeS) heeft daar niet aan mee gedaan. Jan Schellekens: “Toen wij ons erin verdiepten, konden wij ons belangrijkste speerpunt niet terugvinden: het functioneren van de overheid en de Oosterhoutse gemeenteraad zelf. De overheid is er voor de burger en niet andersom!”

Of-of stellingen

Daarnaast maakt het Kieskompas – volgens LOeS- gebruik van of-of stellingen en zien zij de oplossingen in en-en. Jan: “Er moeten geen tegenstellingen gemaakt worden die er helemaal niet zijn. Er moet gedacht worden in goede oplossingen voor de problemen van de inwoners van Oosterhout en de kerkdorpen, nu maar vooral ook in de toekomst voor onze kinderen en kleinkinderen.” LOeS heeft er daarom bewust voor gekozen niet aan Het Kieskompas mee te doen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen